featured

PANCAR KOOP’TA KONGRE

service

Eskişehir Pancar Kooperatifinin 2021 yılı olağan mali genel kurulu yapıldı. Bakanlık yetkililerinin gözetimindeki kongre saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Seyitgazi İlçe Belediye Başkanı Uğur Tepe, Şöforler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kadir Ağır, yönetim kurulu üyeleri, İlçe Ziraat Odası Başkanları ile çok sayıda üyenin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda gündemde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı. Katılımın beklenenin üzerinde olduğu genel kurulda ülke ve dünya genelinde yaşanan tarım sorunları masaya yatırıldı. Bu yıl 71’ncisi gerçekleştirilen kongrede söz alan Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ünal yaşadıkları sıkıntı ve talepleri sıraladı.

200 MİLYONLUK CİRO

Yönetimlerindeki kooperatifin sürekli kar ettiğine işaret eden Başkan Halil Ünal, sözlerine katılımcılara yönelik teşekkür etmekle başladı. Sınırlı Sorumlu Eskişehir Pancar Kooperatifinin geride kalan dönemde 200 milyon liralık bir ciro yaptığına dikkat çeken Başkan Ünal “Bu gün bizler sizlerin karşısına 200 milyon liralık bir ciro ile geldik. Kooperatifimizi 9 milyon lira kar ettirdik. Ucuz mazottan tutunda  çiftçimizin tüm ihtiyaçlarını gidermek için 21 ayrı noktada hizmetlerimiz devam ediyor. Sizlerin hakkını aramak bizlerin en başlıca görevleri arasında. Yeni bilanço ile sezona iyi ve moralli bir şekilde başladık. Kooperatifimiz bugün 500 milyon liralık bir bütçe ile karşınıza geldi. Bizlere sahip çıktığınız her zaman olduğu gibi bugün de ortada. Yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi

PANCARIN LOKOMOTİF İÇİFTÇİ

Bu sezon şeker pancarı taban fiyatının 14 polara göre 2 bin lira olması gerektiğinide belirten Ünal “Bizlerin emeği ile üretilen pancara fark istemek hakkımız. Çiftçiyi pancar üretmekten soğuttular. Pancarın ana lokomotifi bizleriz. Tarımdan vazgeçmemiz imkansızdır. Allah bizi bu kurumdan bir cıvata söküp satmaya nasip etmesin .Ayçiçek ve mısır üreticimize de her türlü kolaylığı sağlamaya devam edeceğiz. Toprak satma sevdasından vazgeçelim. Tarlalarımıza sahip çıkalıp” diye konuştu. Genel kurul gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesiyle birlikte sona erdi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PANCAR KOOP’TA KONGRE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin