featured

ÖZCAN “ATEŞ SAVAŞÇILARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

service

Tüm Yerel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Caner Özcan yaptığı açıklamada “Türk İtfaiyesi’nin kuruluşu, 1714 olarak kabul edilmekle beraber, bugünkü belediyelere bağlı İtfaiyeler 25 Eylül 1923 tarihinde teşkil edilmiştir. Kutlama haftası olarak 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak kutlanmaktadır.
1714 yılında Tulumbacılar adıyla kurulan İtfaiyecilik; 300 yıla yakın bir süredir insanlığa ve hatta tüm canlılara hizmet vermektedir. İtfaiyecilerimiz başta yangın olayları olmak üzere, çeşitli doğal afetlerde ve kurtarma çalışması gerektiren olaylarda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için var gücü ile çalışmaktadır.
Yangın söndürmek dışında daha pek çok işi var itfaiyecinin. Ağaçta kedimiz kalsa, Köpeğimiz rögara düşse, kazaya uğrasak, sel, deprem, afete maruz kalsak itfaiyeci yanı başımızdadır.
Bu zor görevleri yapmak, sağlam bir beden ve sağlam bir psikoloji gerektiriyor şüphesiz. İtfaiyeci çıkan her yangına en hızlı müdahaleyi yapıp, ateş altındaki ailemizi veya çocuğumuzu ve mallarımızı en kısa sürede kurtarmak için kendi canını düşünmeden ateşe atmaktadır.
Görevleri sırasında yaralanan ve hatta hayatını kaybeden, belediye sınırları içinde halkın sağlık ve huzurunu, sağlamak ve korumakla, Yangına karşı önleyici tedbirleri almakla ve bunları gece gündüz demeden 7 gün 24 saat görev bilinciyle gerçekleştiren, Yerel yönetimlerin fedakâr emekçileri olan İtfaiye memurları ekonomik, sosyal ve özlük hakları bakımından birçok sorunla karşı karşıya görevlerini yürütmektedirler.
Her gün işe gelirken ailesi ile vedalaşarak göreve gelen, bu kadar zor ve kendi canını hiçe sayacak müdahalede bulunanların önemli sorunları çözüm beklemektedir. İtfaiyecilerin yıpranma tazminatı kanunda var olmasına rağmen, çıkarılan haksız bir yönetmelikle ellerinden alınmıştır, Halbuki, bu tazminatı en çok hak edenler itfaiyecilerdir.
Daha da ilginç olanı İtfaiyecilik bir meslek olarak bile tanınmamıştır. İtfaiyecilik meslek lisesi var, itfaiyecilik meslek yüksekokulu var, itfaiyecilik meslek standardı TSE de yer vardı, İtfaiyecilik ulusal meslek standartlarında değişiklik yapılarak resmi gazetede yayımlandı fakat 657 sayılı DMK da birçok sınıf tanımlanmışken itfaiye çalışanlarına meslek sınıfı tanımlanmamış ve itfaiyeciler Genel İdari Hizmetler sınıfının içinde sayılmışlardır.
Bütün bu sorunlar meslek ve sınıf sorunları olarak çözüm beklemektedir. Daha sayamadığımız birçok sorunun acilen çözülmesi insan olmamızın gereğidir. İnsanımızı her türlü tehdit ve tehlikelerden kurtarmak için güç, cesaret, imkân ve yeteneklerini azami seviyede kullanan itfaiyecilerimizin, hayata tutunmaları için herkes üstüne düşeni yapmalıdır.
Bizler, bu sorunlar çözüm bulana kadar, her platformda gündeme taşıyacak ve bu dertlere çözüm arayacağız. Emek en yüce değerdir, Emeğin beklentilerine cevap vermek hepimizin öncelikli görevidir.
Tüm Yerel-Sen olarak Gerçek kahramanlar, kötü gün dostları, Ateş Savaşçıları İtfaiye çalışanlarının sorunlarının biran evvel çözülmesini diliyor, Tüm İtfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftasını Kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖZCAN “ATEŞ SAVAŞÇILARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin