featured

ÖNCE TESPİT,SONRA YIKIM

service

Özellikle uyuşturucu bağımlısı kişi veya kişilerin soğuk kış günlerinde mekan tuttuğu, ayrıca yıkılma tehlikesi bulunan Eskişehir’deki metruk binaların tespiti için düğmeye basıldı. İçişleri Bakanlığının talimatı üzerine valilik ve belediyeler tarafından metruk binalar için yeni bir çalışmanın hayata geçirildiği öğrenildi. Genelgede, kamu düzeni ve güvenliğinin muhafazası, kent estetiğinin sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, uyuşturucu/ uyarıcı madde temini ve kullanımı başta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadele kapsamında metruk binaların tespit edilmesi, iyileştirilmesi, yıkılması ve bu binaların kullanımının engellenmesine yönelik tedbirler alındığı ifade edildi.

ÇOK SAYIDA BİNA YIKILMIŞTI

Eskişehir’de geçtiğimiz yıllarda hem Tepebaşı hem de Odunpazarı Belediyeleri sınırları içerisinde çok sayıda metruk binanın yıkıldığını, bazı binaların etrafında da gerekli güvenlik önleminin alındığını belirten yetkililer, son genelge doğrultusunda da hak sahiplerine bir aylık bir süre tanındığını söyledi. Binaların belediyeler tarafından yıkılacağına da dikkat çeken yetkililer “3194 sayılı İmr Kanunun “Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar” başlıklı 39’ncusu maddesine göre binaların sahiplerine tebliğinden 30 gün sonra ortadan kaldırılacağının hatırlatılacağını bu yapılmadığı takdirde ise tehlikenin giderilmesi için valilik ve belediyelerin devreye gireceğini de sözlerine eklediler.

MASRAFIN YÜZDE 20’Sİ BİNA SAHİBİNDEN

Metruk binaların yıkımı konusunda belirlenen ve tehlike arz eden bina sahiplerine görevli ekipler tarafından önce tebligat yapılacak. Bu tebligata uyulmadığı takdirde tehlikenin giderilmesi için belediye veya valilikçe yıkım işinin yapılması ve bu masrafın yüzde 20’den fazlasının yapı sahibinden tahsil edileceği hatırlatıldı.

ODEŞ’ADA GÖREV VERİLDİ

Bakanlık genelgesinden Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi’ de (OEDAŞ) payını aldı. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından metruk binaların tespiti ve yıkılması kararı alınacak. Belediyeler ve OEDAŞ tarafından mücavir alan içerisinde yer alan metruk binalara giriş-çıkışı engelleyecek ve çevresindeki aydınlatmayı sağlayacak tedbirlerinde alınacağı öğrenildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖNCE TESPİT,SONRA YIKIM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin