featured

KENT MERKEZİ VE KIRSALDA 100 BİN PAKET TOHUM DAĞITILDI

service

Kırsalda hayata geçirilen projeler ile tarımsal üretimi destekleyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kendi seralarında ürettiği 100 bin paketten fazla yerel tohumu, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yaşayan vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor.

Vatandaşların kendi yerel tohumlarını her yıl çoğaltarak, yerel üretim arttırmayı ve tarımda dışa bağımlılığı azaltmak için hayata geçirilen proje kapsamında 21 Şubat- 26 Şubat tarihleri arasında Günyüzü, Beylikova, Mahmudiye ve Alpu ilçelerinin yanı sıra Üretici Marketlerde belirlenen günlerde tohum dağıtımları gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve metrelerce kuyruklar oluşturduğu Yerli Tohum Takas Günleri, 3 Mart Mihalgazi-İnönü, 4 Mart Sarıcakaya ve 5 Mart Mihalıççık ilçeleri ile tamamlanacak. Kent merkezinde ise son tohum dağıtım günleri 2 Mart Çarşamba ve 5 Mart Cumartesi gününde gerçekleştirilecek dağıtım ile sonlandırılacak.

Mahmudiye’deki tohum dağıtım gününde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personeline eşlik eden Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, kaybolmaya yüz tutmuş sağlıklı yerel tohumları üreterek vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

Tohum alan vatandaşlar ise kendi tohumlarını kendileri yetiştirebilecek olmalarından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, geçen yıl dağıtılan tohumlardan aldıkları ürünlerin çok güzel olduğunu belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KENT MERKEZİ VE KIRSALDA 100 BİN PAKET TOHUM DAĞITILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin