featured

KEDİCİK OPERASYONU

service

Aralarında Eskişehir’inde bulunduğu 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda çökertilen dolandırıcılık şebekesinin elde ettiği paraları pavyonda yedikleri ortaya çıktı. Kadınları kullanarak mülk sahiplerini dolandırdıkları iddia edilen çetenin bu yolla toplam 50 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi. Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri Ankara başta olmak üzere Eskişehir, Afyonkarahisar, Bursa, İstanbul ve Bolu’da devremülk sahiplerini dolandıran şebekeyi takibe aldı. Başlatılan soruşturma ve takibin ardından 17 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Baskında ilk etapta 40 şüpheli şahıs polis tarafından gözaltına alındı.

KEDİCİKLER DEVREDE

Mağdurları ağlarına düşürmek için kadınları kullanan çetenin genç, fiziği düzgün kadınlardan “Kedicikler” grubunu oluşturduğu öğrenildi. Ofise davet ettikleri hak sahiplerine yakınlık gösteren çete üyesi kadınların, bu sayede çok sayıda kişinin dolandırılmasına zemin hazırladığı ileri sürüldü. Soruşturmayı derinleştiren polis, devremülk sahiplerinin kimlik ve iletişim bilgilerine ulaşan çete elemanları, çağrı merkezi kurarak kurbanlarına ulaştı. Çete adına görevlendirilen kadınlar, mülk sahiplerini arayarak yüz, yüze görüşme teklifinde bulundu. Kadınlar davet ettikleri devremülk sahiplerini oyalarken, çeteninde hak sahipleri adına internet bankacılığı üzerinden kredi çektikleri iddia edildi.

PARALARI PAVYONDA YEDİKLERİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Çetenin bu yolla elde ettiği paralarla lüks bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı. Şebeke liderlerinin, pavyonlarda kadınlarla alem yaptıkları da polisin takibine takıldı. Çete tarafından oluşturulan ve ‘Kedicik’ grubu olarak bilinen kadınlardan 7’sinin gözaltına alındığı 13’nünde ise ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. Dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.(Ali Naki Erdoğan)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KEDİCİK OPERASYONU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin