featured

KARAPINAR’DA VATANDAŞ ONAYI VERDİ

service

Karapınar’da vatandaştan onay alındı, uygulamaya geçildi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 12 yıldır kangren haline gelen Karapınar Meselesinin çözümü için elini taşın altına koydu. Aralık ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında AKP’li meclis üyelerinin de ‘evet’ oyu vermesi ile oy birliği ile kabul edilen Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap projesi kapsamında, uygulamaya yönelik çalışmalara başlandı. Karapınar Mahallesi muhtarı ve mahalle sakinleri ile toplantı yapan Başkan Kurt, Karapınarlılara “Projede neler olmasını istiyorsunuz” diye sordu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 12 yıl önce Karapınar 2. Etap Gecekondu Önleme Bölgesi kapsamına alınan ve o günden beri adeta kangrene dönen ‘Karapınar Sorununun çözümü’ için elini taşın altına koydu. Başkan Kurt, 2021 yılı Aralık ayında gerçekleşen
Odunpazarı Belediyesi Meclis toplantısında meclis üyelerinin tamamı tarafından kabul edilen Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap projesi kapsamında, uygulamaya yönelik çalışmalara başladı. Uygulama öncesinde de Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda ilgili müdürler, Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gazi Uzun ve Karapınar halkının katılımı ile bir toplantı yapıldı. Karapınar halkına, “Projede neler olmasını istiyorsunuz” diyen Başkan Kurt, planın Karapınarlı hemşehrilerinin istek ve taleplerine göre şekil alacağını kaydetti.

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUM”
Toplantıda konuşan Başkan Kurt, Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edilen Karapınar Mahallesi’nin 2012 yılından beri tartışmalara konu olduğunu belirtti. Tüm çabalarına rağmen bu sorunun bir türlü çözülemediğini ifade eden Başkan Kurt, “2012’den beri çivi çakamıyorsunuz. TOKİ bu işi yapar mı yapmaz mı bilmiyorum, eğer uzlaşma sağlayabilirsek 1 bölgede çalışmalara başlamak istiyoruz. Katıldığınız için size ve muhtarımız Mustafa Gazi Uzun’a teşekkür ederim” dedi. Karapınar’da yaşanan mağduriyetlerin bir an önce sona ermesini istediklerini vurgulayan Başkan Kurt, “Ben Kazım Kurt olarak tüm riskleri göze alıp, elimi taşın altına koyuyorum. Bunun da sizlerin gönül rızası ve uzlaşısı ile olmasını istiyorum. Yeter ki Karapınarlı hemşehrilerimin yaşadığı mağduriyet sona ersin. Karapınar, TOKİ tarafından siyasi bir kavgaya kurban gitmesin” diye konuştu.

MÜDÜRLER BİLGİ VERDİ
Başkan Kurt’un ardından birim müdürleri hazırladıkları uygulama planları ile ilgili Karapınarlılara bilgi verdi. Planların mevcut imar haklarının korunarak oluşturulduğunun altını çizen müdürler, site halinde kontrollü bir yapılaşmayı planladıklarını söyledi. Müdürler,
depreme dayanıklı, sağlıklı binalar ve minimum borçlanmayı hedeflediklerini söyledi.

MUHTARDAN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR
Karapınar Mahallesi adına konuşan muhtar Mustafa Gazi Uzun, Karapınar mahallesi olarak yıllardır büyük bir mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım
Kurt’a teşekkür eden Uzun, Karapınar’ın 12 yıl önce başlayan bir süreçte siyasi bir kavgaya kurban edilmek istendiğini kaydetti. Uzun, Başkan Kurt’un çabaları sonucunda bugüne kadar gelebildiklerinin altını çizdi.

1 AY SONRA YENİDEN TOPLANTI YAPILACAK
Konuşmaların ardından mahalle halkı istek ve taleplerini iletti. Başkan Kurt da Karapınarlıların sorularını cevapladı. Başkan Kurt, toplantı sonunda Karapınarlılardan onay alarak, gerekli çalışmalara başlaması için müdürlere talimat verdi. 1 ay sonra Karapınarlıların istek ve talepleri doğrultusunda hazırlanacak olan planlar için yeniden toplantı yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KARAPINAR’DA VATANDAŞ ONAYI VERDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin