featured

KADINLARIN ‘VAZGEÇMİYORUZ’ DEDİKLERİ HAKLARI TRAMVAYLARDA DUYURULDU

service

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen ve kadınların haklarına dikkat çeken “Vazgeçmiyoruz” kampanyası tramvaylarda da yer aldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Tepebaşı Sağlıklı Kentler, Odunpazarı Kent Konseyi, TMMOB ve Eskişehir Barosu paydaşlığında kurulan Eskişehir Kadın Dayanışması Platformu’nun başlatmış olduğu şehir genelindeki billboard, ekranlar ve sosyal medyada da yer alan “Vazgeçmiyoruz” çalışmasına Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvaylarda da yer verildi. Tramvayların içine asılan yazılarda kadınların yaşama, özgürlük, eşitlik, nafaka, boşanma, eğitim, eşit işe eşit ücret, adalete erişim, sağlık ve şiddetsiz yaşam hakları ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CEDAW, Türk Medeni Kanunu’nda yer alan maddeler yer aldı.

Tramvaylarda yolculuk yapan vatandaşlar yazıları dikkatle inceleyerek, bilmeyenlere ya da bilmezlikten gelenlere kadınların haklarını duyurduğu için Eskişehir Kadın Dayanışması Platformu’na ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KADINLARIN ‘VAZGEÇMİYORUZ’ DEDİKLERİ HAKLARI TRAMVAYLARDA DUYURULDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin