featured

İZLEME PLATFORMU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

service

Eskişehir Kent Hakları İzleme Platformu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ve Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimini ziyaret etti.

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği’nin yürütmekte olduğu AB tarafından desteklenen ve “CEİD İzler Hibe Programı”tarafından finanse edilen “Güvenli Kentler İçin Daha Çok İzleme Daha Çok Eşitlik Projesi”çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Eskişehir Kent Hakları İzleme Platformu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ve Eşitlik Birimini ziyaret etti.

Proje kapsamında aralarında belediyelerin, kent konseylerinin, sivil toplum temsilcilerinin yer aldığı 124 kuruluşla yürütülen projede, cinsiyet eşitliği, hak temelli izleme alanında kapasite güçlendirme eğitimleri verildi. Eskişehir’in de yer aldığı 7 şehirde gerçekleşen bu eğitimlere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi de katıldı.

Aynı proje kapsamında bir dizi izleme ve değerlendirme çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Eskişehir’de kadınlar, engelliler ve diğer özel ihtiyaç sahibi gruplara yönelik sunulan hizmetlerin genel bir profili çıkartıldı. Mevcut durum ve birlikte yapılması gereken projeler belirlenerek gelecekle ilgili yol haritası oluşturuldu.

Ayrıca proje içerisinde yer alan Eskişehir’e izleme ziyareti de gerçekleştirildi. Ziyaret çerçevesinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci’nin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya, proje koordinatörü Rıfat Karabaş, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Hicran Karadoğan Kınık ve Mustafa Kınık, Eskişehir Barosunu temsilen Hakan Öncü, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesinden Vecihe Düzaratoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İZLEME PLATFORMU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin