featured

HALK DANSLARI TOPLULUĞU SEÇMELERİ YAPILDI

service

Kültürel değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri yaşatmak için çalışmalarını sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kurduğu Halk Dansları Topluluğu’nun seçmelerini tamamladı.

Kültürü gelecek nesillere aktarmanın en eğlenceli yolu olan halk oyunlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar için Halk Dansları Topluluğu kurarak hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, topluluğa katılmak için başvuran 18-35 yaş aralığındaki gençlerin seçmelerini tamamladı. 200’ün üzerinde başvurunun değerlendirildiği elemelerde, ilk olarak 1 saatlik halk oyunları eğitimi verildi. Daha sonra adayların gösterilen figürleri sergilemeleri istendi. Eğitimlerin ücretsiz olarak verileceği Halk Dansları Topluluğu’nda seçilen vatandaşlarla çalışmalar hızla başlayacak.

Anadolu ve Eskişehir’in halk oyunları başta olmak üzere Türkiye’deki çeşitli yöresel oyunların öğrenileceği Halk Dansları Topluluğu’nun elemelerinde 1 saatlik derste bile çok eğlendiklerini belirten vatandaşlar, eğitimlerin başlayacağı günleri sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler.

Halk oyunlarının, kültürel bir miras olmasının yanı sıra vücut dengesini sağlama, stresi azaltma ve grup halinde yapılan bir etkinlik olması sebebiyle de sosyal ilişkileri geliştirme gibi birçok faydasının olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Halk Dansları Topluluğu’na yoğun ilgi göstererek başvuran tüm gençlere teşekkür ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HALK DANSLARI TOPLULUĞU SEÇMELERİ YAPILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin