featured

GÜNYÜZÜ’NDE YÜZLER GÜLÜYOR

service

Günyüzü ilçesi, Sakarya Mahallesi, Gökpınar mevkiinde düzenlenen törene; Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Günyüzü Kaymakamı Gökhan Arslan, DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Ayyıldız program esnasında yaptığı konuşmada, bir ülkenin beslenmede dış ülkelere bağımlı olmaması için tarım ve hayvancılıkta ilerlemekten başka seçeneği olmadığını vurgulayarak tarım ve hayvancılığın gelişmesindeki en önemli unsurun su olduğunu ifade etti.
Vali Ayyıldız konuşmasının devamında şunları söyledi;
“İster gelişmiş ister gelişmekte olan, isterse gelişmemiş olsun her ülkede istihdamın ve millî gelirin artması tarım ve hayvancılığın gelişmesine bağlıdır. Çünkü sektörlerin, zorunlu ihtiyaç malı üretmesi ve bu mallara ilişkin sürekli bir talep bulunması, sanayi ve hizmetler sektörüne girdi sağlaması ve sektör içinde istihdam yaratarak gerek sektörler gerekse bölgeler itibariyle dengeli kalkınma hedefine ulaşılabilmesi gibi nedenler tarım ve hayvancılığı her ülke için vazgeçilmez kılmaktadır. Bu da tarımsal potansiyelini çok önceden harekete geçirmiş, bugüne kadar da çalışkan insanlarının ülke ekonomisine çok büyük katkı sağladığı coğrafyamızda tarımda sulamanın önemini artırmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle projenin Günyüzü ilçemize, köylümüze ve çiftçimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İlimiz ve ülkemiz tarımsal potansiyelinin geliştirilmesi yönünde katkı sunan herkese, emek vermiş, çaba harcamış tüm taraflara ve paydaşlara teşekkür ediyorum.”
Programda konuşan Eskişehir Milletvekilleri Avcı ve Günay’da projenin Günyüzü ilçesine hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra yapılacak olan hattın ilk borusu yerine yerleştirilerek çalışmalar başladı.
Yaralı Pompaj Sulamaları 1. Kısım Sayaç Takılması işi 2020 yılında ihale edilerek; mevcut 14.200 dekar’lık sulama şebekesinde yer alan hidrantlar ön ödemeli ultrasonik sayaçlı hidrantlara çevrilerek su tasarrufu sağlanmıştır.
Yaralı Pompaj Sulamaları 2. Kısım işi 2021 yılında ihale edilerek; uygulama projeleri hazırlatılmış ve bugün itibari ile işe başlanarak yılsonuna kadar 6.330 dekar sulama alanının inşaatının tamamlanması hedeflenmektedir. Proje kapsamında 30 km boru hattı ve 170 adet sanat yapısı yapılacaktır.
Açılış programı sonrasında Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay ve beraberindekiler Günyüzü Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GÜNYÜZÜ’NDE YÜZLER GÜLÜYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin