featured

FRİG VADİSİ’NE ULAŞIM ARTIK DAHA KONFORLU

service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 etap halinde yapılan ve Frig Vadisi’ne ulaşımı sağlayacak Seyitgazi-Han ilçeleri arasında kalan yolda, sıcak asfalt serimi gerçekleştirilerek yol yapım çalışmaları tamamlandı. Çalışmayla 68 km uzunluğunda konforlu yol tamamlanarak Eskişehir turizmi için önemli bir aşamaya geçildi. 

Eskişehir’e 80 km uzaklıkta bulunan ve 71 yıl sonra arkeolojik kazıların tekrar başladığı Yazılıkaya Midas Kale ve Frig Vadisi bölgesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan yol ile yeni bir aşamaya geçiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken binlerce yıllık gizemli tarihi ile Frig Vadisi’nin kalbi olan Midas Anıtı’na ulaşımı kolaylaştıracak 3 etaplık yolun yapımına 2019 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını tamamladı.

Yol çalışmasının 41 km uzunluğundaki ilk 2 etabı olan Han ve Seyitgazi İlçeleri arasındaki bağlantıyı sağlayan, Seyitgazi İlçe Merkezi-Cevizli-Bardakçı-Hankaraağaç-Gökçekuyu mahalle yolları ile Han İlçesi sınırları içerisindeki Yazılıkaya Midas Anıtına bağlantıyı sağlayan, Gökçekuyu-Kayı-Yazılıkaya mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından beton yol uygulaması ile tamamlanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 3’üncü etap yol çalışması olan 27 km uzunluğundaki Frig Vadisi’ni Eskişehir-Afyon karayoluna bağlayan, Yazılıkaya-Çukurca, Şükranlı-Sarıcailyas-Örencik yolu da sıcak asfalt serimi yapılarak tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri sıcak asfalt seriminde son çalışmalarını tamamlayarak yolu ulaşıma açtı.

Yolun Eskişehir turizmi için çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir turizm destinasyonu olan Frig Vadisi ve Midas Anıtı’na güvenilir ve konforlu ulaşımın sağlanması için başlattığımız yol çalışmasını tamamladık. Böylece en acil ihtiyaçlardan olan yol sorununu çözerek bölgeye yerli ve yabancı turistlerin güvenli, konforlu ulaşımını sağlamış oluyoruz. Eskişehir turizmine büyük ivme kazandıracak yolun tamamlanması ile başta Han ve Seyitgazi ilçemiz olmak üzere bölgede önemli bir turizm hareketliliği olacaktır. Bunun da bölge halkının ekonomik yönden kalkınmasını ve Eskişehir’in turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri de ulaşıma açılan yolda vatandaşların güzergâh üzerinde bulunan trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda da uyarıda bulundular.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FRİG VADİSİ’NE ULAŞIM ARTIK DAHA KONFORLU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin