featured

ESKİŞEHİR’DE ÇEVRE KATLİAMI İSTEMİYORUZ !

service

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Sevinç Mahallesi’nde yapılması planlanan kömür ocağı projesiyle ilgili basın ortak basın açıklaması yayınladı. Akçasoy ve Kumru’nun ortak kaleme aldığı açıklama şöyle;

‘’Değerli Eskişehirliler, geçtiğimiz yıllarda Alpu Ovası’na yapılmak istenen kömürlü termik santrale karşı kararlı mücadeleler vermiş ve olumlu sonuçlar almıştık.  Ne yazık ki yeni yılın ilk günlerinde Alpu Termik Santrali projesinin de bir ayağı olarak Sevinç Mahallesi’ne yapılması planlanan Kömür Ocağı projesi tekrar gündeme gelmiştir. Bizler kent konseyleri, sivil toplum kuruluşları ve konuyla ilgili meslek odalarıyla birlikte Alpu sürecinde ve kentimizi  ilgilendiren tüm çevre mücadelelerinde olduğu gibi, Eskişehir’e zarar verecek, şehrimizin marka değerini düşürecek, bölgenin havası, suyu , insan ve canlı popülasyonuyla ilgili telafisi mümkün olmayacak tahribatlar yaratacak bu projeye karşı da mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi ve her iki kent konseyimizin temsil ettiği sivil toplum kuruluşlarının da bu projenin tam karşısında olduğunu kamuoyuna ve tüm yetkililere bildirmek isteriz. Bu doğrultuda Eskişehir ve Odunpazarı Kent Konseyleri olarak, STK’lar, Çevre Dernekleri, Meslek Odalarımız ve Yerel Yönetimlerimizle birlikte 20 Ocak’ta Sevinç Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan Halkın Katılım Toplantısı’nda karşı duruşumuzu sergilemek üzere hazır bulunacağız.

 

       MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Sevinç mahallesi Eskişehir’in tarım, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık faaliyetleri açısından son derece önemli ve verimli kırsal alanlarından biridir. Buradan projeyi ısrarla hayata geçirmek isteyen yetkililere bir kez daha sesleniyoruz; Ülke olarak tarım ve hayvancılık açısından zor günler geçiriyoruz, hal böyleyken kentimizin verimli topraklarının katliama uğratılmasına var gücümüzle karşı çıkacağız. Çevre ve insan hayatına doğrudan olumsuz etkilerinin kaçınılmaz olacağı bu projeye karşı mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz. Eskişehir’de Çevre katliamı istemiyoruz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR’DE ÇEVRE KATLİAMI İSTEMİYORUZ !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin