featured

ESKİŞEHİR UZLAŞTIRMACILARI KAHVALTIDA BULUŞTU

service

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği üyeleri ve  Eskişehir Adli Yargı Çevresine bağlı sicile kayıtlı Uzlaştırmacıların katıldığı tanışma ve dayanışma kahvaltısında  bir araya geldiler.

Eskişehir’de  bir Restorant da düzenlenen kahvaltı etkinliğine bir çok Uzlaştırmacı ilgi göstererek hem tanışma hemde fikir alışverişinde bulunma imkanı buldular.

Dernek Yöneticilerinin 26-27 EKİM 2021 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen  ve Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği olarak davet edilen , ‘’Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesinin İhtiyaç Analizi Faaliyetleri Kapsamında Saha Değerlendirme ve Masa Başı Değerlendirme Toplantısı ‘’ kapsamında, tplantıda dile getirilen konuları, Sorun ve Çözüm yollarını, Uzlaştırma Müessesesinin gelişimi, İhtiyaçları, beklentileri bir bütün olarak değerlendirilen tüm konu ve izlenimlerinin Uzlaştırmacılarla paylaşarak birlikte çalışma yapılması konusunda fikir birliği oluşturulmuştur.

Yine Toplantıda Dernek Başkanı Muharrem AKAYDIN tarafından Uzlaştırma ile ilgili bilgiler verilerek halen Yeni Uzlaştırmacı olarak sicile 5165 Uzlaştırmacı kaydının yapıldığı ve Eskişehir Yargı Çevresi olarak Uzlaştırmacı siciline yeni kayıt olanların ise  120 Uzlaştırmacı olduğu, Toplamda eski Uzlaştırmacılarla birlikte toplamda 513 Uzlaştırmacı olduğu bilgisi verilmiştir. Bundan sonraki çalışmalarında bir plan dahilinde çalışma grupları oluşturarak Uzlaştırmacıların hizmet içi eğitim ve yenileme eğitimlerine ağırlık verilerek hizmet standardını en üst seviyede tutmak istediklerini belirtmiştir.

Yine Adliyelerde davası olan ve Uzlaştırmaya gönderilen dosya taraflarına da aklı selim düşünmelerini, Onarıcı Adaletin getirmiş olduğu imkânlardan faydalanmalarını karşısındakine bir şans vermeleri gerekliliğine vurgu yapmıştır.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin TURHAN ise Ankara’daki izlenimleri çerçevesinde Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğinin her türlü etkinlikte Bakanlıkça yapılacak tüm görevlendirmelerde daha etkin bir görev üstleneceğini, bu anlamda da Daire Başkanlığınca Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğine bakış açılarının gayet iyi derece de olduğunu belirtmiştir.

Dernek Başkan Yardımcısı Seven ÖZKILIÇ ise Ankara İzlenimlerinde ileriye dönük bu projede Derneğimizin Daire Başkanlığı ve Avrupa Birliği Konseyi Alternatif Çözüm yolları geliştirme birimince görüş ve önerilerinin dikkate alınacağını belirtmiştir.

İlimiz Defterdarı ve aynı zamanda Uzlaştırmacı Kimliği bulunan Rahim TAŞ’da Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğinin STK ötesinde Devlet yapısı içinde Devlet yanlısı bir kuruluş haline geldiğini belirterek, tüm Uzlaştırmacıların kenetlenerek birlikte sorunlara çözüm yolları üretmesinin faydalarından bahsetmiştir.

Tüm Uzlaştırmacılar Kahvaltı etkinliğin sonun da, kar topu gibi büyüyerek, en kısa zamanda tekrar başka bir etkinlikte bir araya gelmek  üzere sözleşerek ayrılmışlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR UZLAŞTIRMACILARI KAHVALTIDA BULUŞTU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin