featured

ESKİŞEHİR KURTULUŞTA BİR DİRENÇ BİR SEMBOLDÜR

service

“Eskişehir’den İzmir’e 100. Yılda Kurtuluş Savaşı” konulu söyleşide konuşan ünlü tarihçi yazar Sinan Meydan, “Eskişehir iki kez işgale uğramasına rağmen düşmanın durdurulabileceğini göstermiştir. Eskişehir, kurtuluşun bir direnç noktası bir semboldür” dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı onuruna düzenlediği etkinlikler kapsamında ünlü tarihçi yazar Sinan Meydan Eskişehirliler ile buluştu.

Haller Gençlik Merkezi’ndeki, “Eskişehir’den İzmir’e 100. Yılda Kurtuluş Savaşı” konulu söyleşi ve imza günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yapılan söyleşi öncesi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydın Ünlüce, ülkemizin en önemli tarihçilerinden Sinan Meydan’ı Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Ünlüce, Sinan Meydan ve söyleşiye büyük ilgi gösteren Eskişehirlilere teşekkür ederek, “Kurtuluşumuzun 100. yılı kutlu olsun. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Söyleşide konuşan tarihçi Sinan Meydan ise Eskişehir’in kurtuluş savaşındaki kritik rolüne dikkat çekti. Meydan, “Olağanüstü bir mücadele ile Eskişehir düşman işgalinden kurtarılmıştır. Ocak 1919’da Eskişehir, İngiliz işgaline uğradı. Sayıları fazla olmayınca onları buradan çıkmaya zorladık. Ama 21 Temmuz 1921’de Yunan orduları Eskişehir’i ele geçirdi. Eskişehir ile birlikte Afyon ve Kütahya da işgale uğradı. Eskişehir 1,5 yıl kadar kan ağladı. 1919-1922 yılları arasında 5 büyük muharebenin 3 tanesi Eskişehir bölgesinde oldu. İlk kez Yunan ordusunu burada durdurduk. 1. İnönü Savaşı çok önemlidir. Düşmanı durdurabileceğimizi bu topraklarda, Eskişehir’de gördük. Eskişehir kurtuluş sürecinde bir direnç noktası, bir sembol kenttir. Eskişehir gibi çok özel bir kentte yaşıyorsunuz. Düşman işgalinden kurtuluşun 100. yılı kutlu olsun” dedi.

Söyleşi sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydın Ünlüce, günün anısına tarihçi yazar Sinan Meydan’a Atatürk portresi ve teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra Sinan Meydan, imza günü etkinliğinde kitapseverlerle buluştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR KURTULUŞTA BİR DİRENÇ BİR SEMBOLDÜR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin