featured

ESKİŞEHİR İTFAİYESİ TÜM CANLILAR İÇİN 7/24 GÖREV BAŞINDA

service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet veren İtfaiye teşkilatı, 2021 yılı içerisinde birçok yangına başarıyla müdahale ederken, kurtardığı diğer canlar ve verdiği nitelikli eğitimlerle de vatandaşların takdirini topluyor.

1999 yılında Başkan Yılmaz Büyükerşen’in göreve gelmesiyle birlikte yenilemeye başladığı İtfaiye Teşkilatı her geçen gün araç filosunu güçlendirmeye ve personelini günümüz koşullarına uygun olarak eğitmeye devam ediyor. İtfaiye teşkilatı 24 saat çalışma prensibiyle bir yandan gelen yangın ihbarlarına anında müdahale ederken, diğer yandan da vatandaşların yangınlara yönelik bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor. Yalnızca halkın can ve mal güvenliği için değil kedi, köpek ve kuşlar başta olmak üzere birçok canlının kurtarma operasyonunu da başarıyla gerçekleştiren itfaiyeciler, vatandaşlardan bu konuda da takdir topluyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak 2021yılı içerisinde 1400’e yakın yangına müdahale ettiklerini belirten yetkililer, “Başta kıymetli Eskişehirliler olmak üzere tüm canlılara yardım elimizi uzatmak için ekiplerimiz şehrin farklı noktalarındaki itfaiye merkezlerimizde 7 gün 24 saat hazır bekliyorlar. 112 üzerinden bizlere ulaşan vatandaşlarımızın yangın ve kurtarma konusundaki yardım talepleri ivedilikle değerlendirilerek en yakın itfaiye merkezimizden birimlerimizi harekete geçiriyoruz. Bu kapsamda bu yıl içinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 1317 yangına müdahale ettik ve 1200’ün üzerinde ise kurtarma çalışması gerçekleştirdik. Müdahale ettiğimiz yangınların yaklaşık yarısı ot veya çöplerden kaynaklanıyordu. Vatandaşlarımızı bu konuda daha özenli olmaya davet ediyoruz” diyerek itfaiye personelinin iş yerleri ve kamu kuruluşlarında 800’e yakın denetim gerçekleştirdiğini ifade etti.

“Yangınlara müdahale kadar önemli bir görevimiz de eğitim!”

İtfaiye teşkilatı olarak yangınlara müdahale kadar önemsedikleri başka bir görevleri olduğunu da ifade eden yetkililer, yangınların çıkmaması için halkın bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdiler. Yetkililer “Bizim için en önemli konulardan birisi de halkımızın yangınlara yönelik bilinçlendirilmesi. Çünkü halkımız bu konuda ne kadar bilinçli olursa yangınların çıkması o kadar önlenebilir. Yangınların nedenleri, yangınlara karşı alınabilecek tedbirler ve yangın anında nasıl davranılması gerektiği konularında halkımızı bilinçlendirmek amacıyla eğitimler düzenliyoruz. Bu yıl verdiğimiz eğitimlerde 7 binden fazla kişiye ulaştık ve 88 tatbikat ile bu vermiş olduğumuz eğitimleri uygulamalı olarak vatandaşlarımıza anlattık” dedi.

Tüm Canlar Bizim İçin Değerli

Yangın ve trafik kazalarında kurtarılan insanların yanı sıra kedi, köpek ve kuşlar gibi birçok can için gelen ihbarla harekete geçen itfaiye ekipleri, 2021 yılında yaklaşık bin hayvanı mahsur kaldıkları yerlerden kurtardı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR İTFAİYESİ TÜM CANLILAR İÇİN 7/24 GÖREV BAŞINDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin