featured

ESKİŞEHİR CEZALANDIRILIYOR MU?

service

ESGİAD Başkanı Ulaş Entok, yaptığı yazılı açıklamada ” Havalimanımızın, önümüzdeki günlerde özel uçak seferlerine de kapatılacağı ile ilgili gelişmeler bizleri kaygıya düşürmüştür. Birkaç gündür Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili gündeme gelen iddiaları dikkatle takip ediyoruz.

Yıllardır özel havayolu şirketlerinin gurbetçi vatandaşlarımızı şehrimizle buluşturduğu havalimanımızın, önümüzdeki günlerde özel uçak seferlerine de kapatılacağı ile ilgili gelişmeler bizleri kaygıya düşürmüştür.

Afyonkarahisar siyasetçi ve bürokratlarının bu gelişme adına yetkili makamlara baskı uyguladığı, sivil havacılık genel müdürlüğünün ise sözlü ve yazılı talimatlarla Zafer Havalimanında oluşan zararı azaltmak için bu çabaya destek verdiğini gözlemliyoruz.

Ne yazık ki geçtiğimiz yıllarda demiryolu öyküsünün miladı olan Tülomsaş’ın Ankara merkezli Türasaş’a bağlanması, THY’nin 1933’de ilk resmi uçuşunu yaptığı Eskişehirde resmi uçak seferlerini kaldırması şimdi de yüzbinlerce vatandaşın tercih ettiği özel uçak seferlerin kaldırılması ile ilgili çalışmalar akıllara Eskişehir cezalandırılıyor mu? sorusunu getirmektedir.

Eskişehir sahipsiz değildir, sahipsiz kalmamalıdır !   Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik gibi komşu şehirlerimizde ikamet eden vatandaşların dahi şehrimizi cazibe merkezi olarak gördüğü ve sık sık ziyaret ettiğini, sosyal, fiziksel ve kültürel anlamda bölgenin çekim üssü olan Eskişehir’den bu hizmeti kaldırmanın, ne kadar altyapısız bir karar olacağı açıktır.

Kaldı ki böylesi bir kararın manevi travmasının yanında pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle son yıllarda zor günler yaşayan ve bitme noktasına gelmiş hizmet sektörü yani Eskişehir ekonomisi adına da telafisi zor bir kayıp olacağı ortadadır.

Bizler ESGİAD yönetici ve üyeleri olarak öznesi Eskişehir olan her mesele gibi bu gelişmelere de tepkisiz ve sessiz kalamayız. Yaşadığımız şehrin somut ve kültürel kazanımlarını tehdit eden her konunun karşısında olmaya devam ediyoruz.

Başta iktidar partisi temsilcilerimiz olmak üzere ilgili tüm makamların, Eskişehir’i yöneten tüm atanmış ve seçilmişlerimizin bu konuda aynı paydada buluşmasını diliyor, şehrimizin sahipsiz olmadığını göstermek adına bu gündemin sonsuza dek rafa kaldırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR CEZALANDIRILIYOR MU?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin