featured

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

service
Engelli ve Eski Hükümlü Bağışlama Desteği başvuruları başladı, kendi işini oluşturmak isteyen engelli vatandaşlar e-Devlet, eski hükümlüler ise Hakkaniyet Bakanlığı’nın ilgili birimleri üstünden başvurularını 3 Aralık’a kadar yapabilecek.
Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR vesilesiyle kendi işini oluşturmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara destek vermeyi sürdürüyor. Kendi işini oluşturmak isteyen engelli girişimcilere 65 bin TL’ye kadar, eski hükümlü girişimcilere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar bağışlama desteği verilecek. Projelerini sunmak isteyen engelli bireyler www.iskur.gov.tr adresinde “Duyurular” bölümünde piyasaya sürülen müracaat rehberi doğrultusunda başvurularını 3 Aralık’a kadar e-Devlet üstünden gerçekleştirebilecek.
Kendi işini oluşturmak isteyen eski hükümlüler ise projelerini aynı tarihe kadar Hakkaniyet Bakanlığının ilgili birimleri vesilesiyle bulundukları illerdeki Emek harcama ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’ne iletebilecek.
2014 yılından bu yana kendi işini oluşturmak isteyen engelli ve eski hükümlüleri desteklemeye devam eden İŞKUR, bu kapsamda şu ana kadar 3 bin 198 engelli ve 2 bin 315 eski hükümlü vatandaşa 229 milyon TL’yi aşan bağışlama desteği sağlamış oldu. Daha ilkin elden yada posta yöntemiyle alınan Engelli Bağışlama Desteği başvuruları engelli vatandaşların evlerinden çıkmadan da müracaat yapabilecekleri e-Devlet platformuna taşındı. Böylece daha çok engelli kişinin girişimciliğine destek olunması hedefleniyor.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin