featured

DAHA YEŞİL BİR ESKİŞEHİR İÇİN YIL BOYUNCA ÇALIŞTILAR

service

Çevre ile ilgili projeleriyle dikkat çeken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tohumdan çiçeğe, ağaçtan yeşil alan düzenlemelerine, yıl boyunca önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

 

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da çalışmalarına devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, bu yıl kendi seralarında yaklaşık 800 bin adet yazlık ve kışlık çiçek üretimi yaptı. Şehri güzelleştirmek için orta refüj, parklar gibi yeşil alanlara ekilen çiçeklerin 60 bini de dini bayramlarda mezarlıklarda kabir ziyaretine gelen vatandaşlara dağıtıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde ise kadınlara 3 bin aleovera hediye edildi. Atalık tohum üretimini sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda domates, biber, fasülye, börülce, bezelye, mısır, kavun, karpuz, kabak tohumu gibi çeşitlerden oluşan 100 bin tohum paketini halkla buluşturdu.

 

Kentteki yeşil alanları da arttırmak için ağaç dikimi ve park çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Dairesi personeli, 2021 yılında 65.406 m² yeni yeşil alanı Eskişehir’e kazandırdı. Yaklaşık 4 bin adet yeni ağaç dikimi yapan ekipler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında bulunan toplam 2 milyon 538 bin 576 m² park ve yeşil alanın bakımını, parklardaki sert zeminlerin temizliğini, tretuvarlarda ve refüjlerde bulunan ağaçların arazöz ile sulanması, işlemlerini de gerçekleştirdi. Ayrıca 11 bin 319 adet kuruyan ve zarar gören bitkinin yenilenmesi yapıldı.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezi ve kırsalda bir çok önemli projeyi de tamamladı. Kemal Zeytinoğlu Caddesi,Atatürk Lisesi yanı meydan düzenlemesi yapan ekipler, Cumhuriyet ve Özlem Bulvarlarında, Ziya Gökalp, Ali Rıza Efendi, Taşköprü gibi caddelerde orta refüj düzenlemelerini tamamladı. Şehir Hastanesi yanı ve Batıkent çevre yolu yanında ise yeşil alan düzenlmeleri devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki Sümer Mahallesinde ve Çamlık mevkiinde şehre iki yeni park alanı daha kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kırsalda da çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Dairesi, Seyitgazi ilçesi Uğur ve Çoban sokakları arasında park alanı, Kırka Mahallesinde koruluk ve futbol sahası, Kırka Kurudere yanında park alanı, Han ilçesi Yazılıkaya Mahallesi’nde ise kamp-karavan alanı yapımını tamamladı.

 

Park ve Pahçeler Dairesinin bir diğer görev alanı olan kent mobilyalarının üretimi, montajı, bakımı ve  elektrik pano-trafolarının boyanması da devam ediyor. Eskişehir Kent Konseyi iş birliğiyle kulübe yapımı ve mama dağıtımı yapan ekipler, sokak hayvanları için de çalışıyor.

 

Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alan sıralamasında önemli yeri olan Eskişehir’in, belediye çalışmaları ile daha da fazla yeşil alana sahip olduğunu belirten  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Gerçekleştirdiğiniz çalışmalarla Eskişehir’in çehresini güzelleştiriyoruz. Kentimiz yaz aylarında çiçek bahçesi gibi görünüyor. Ayrıca ağaçlandırma, geri dönüşüm, temiz enerji kaynaklarından elektrik üretimi çalışmalarımızla, geçtiğimiz günlerde başvurduğumuz 2050 yılına kadar karbon salınımını sıfıra indirmeyi amaçlayan ‘Şehirler Sıfıra Yarışıyor’ Projesi ile daha yaşanabilir bir şehir yaratmayı hedefliyoruz. Daha yeşil bir Eskişehir için çalımalarımız 2022 yılında da devam edecek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DAHA YEŞİL BİR ESKİŞEHİR İÇİN YIL BOYUNCA ÇALIŞTILAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin