featured

ÇOCUKLARA SU TASARRUFU EĞİTİMİ

service

ESKİ Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu Çocuk Kulübü, çocuklara su tasarrufunun genel ilkeleri ile Porsuk nehrinin önemini anlattı. 

 

      Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(ESKİ) ve Masal Şatosu Çocuk Kulübü işbirliği ile düzenlenen “Porsuk’ta Ayak İzim” etkinliğine 10-12 yaş gurubundaki çocuklar büyük ilgi gösterirken, etkinlikte Porsuk Nehri’nin şehrimiz için önemi, su kaynaklarının doğru kullanım yöntemlerine değinildi.

Etkinliğe katılan çocuklar, Eskişehir’in içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Porsuk nehrinin yetişkinler tarafından aşırı derecede kirletilmesinden üzüntü duyduklarını söylerken, Porsuk Nehri’nin Yeni Zelanda’da bulunan Whanganui Nehri gibi canlı bir varlık gibi kabul edilmesini ve şehirde yaşayan insanların Porsuk Nehri’nin haklarını korumak için mücadele etmesi gerektiğini belirttiler.

Su ayak izinin de anlatıldığı etkinlikte çocuklar, suyu tasarruflu kullanacaklarını ve Porsuk Nehrinin haklarını korumak için mücadele edeceklerine söz verdiler.

Önümüzdeki dönemde de devam edecek olan etkinliğe katılan çocuklara, yazar Hanri Benazus’un kaleme aldığı “Atatürk ve Çocuk” adlı kitabı hediye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇOCUKLARA SU TASARRUFU EĞİTİMİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin