featured

CAN DOSTUM KAYIT ALTINDA

service

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlık Şubesi tarafından düzenlenen kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik  hakkında Veteriner kliniklerinde görevli Veteriner Hekimlere eğitim çalışması yapıldı. Yapılan toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ ,Hayvan Sağlık Şube Müdürü Zekeriya AR, Oda Başkanı Erdinç YUVA ve Veteriner Hekimler katıldı.

Yapılan toplantıda konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ ve Hayvan Sağlık Şube Müdürü Zekeriya AR, Tarım ve Orman Bakanlığımızın kontrolünde yürütülen sahipli kedi ve köpeklerimiz için mikroçip ile kayıt altına alma sürenin yaklaştığı hakkında bilgilendirme yaptılar.

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Oda Başkanı Erdinç YUVA ’nın yaptığı konuşmada ‘ mikroçip takma süresi 31.12.2022 tarihinde son bulmak üzere. Aralık ayının son gününe kadar Eskişehir ve Bilecik deki tüm vatandaşlarımıza ait kedi ve köpeklerine mikroçip takması gerekecek. Takılan mikroçipler sayesinde kedi ve köpeklerimizi PETVET sistemine kaydını sağlayarak onların güvenliği sağlamış olacağız’’ dedi.

Toplantıya katılan yetkilendirilmiş Veteriner Hekimlere ev hayvanlarının kimliklendirilmesi ile ilgili sunum yapan Veteriner Hekim Mehmet YURT  yaptığı konuşmada ‘ Ev hayvan sahiplerinin her yaştaki kedi ve köpeklerini 2022 yılı sonuna kadar kimliklendirebileceklerini, yapılan kimliklendirme çalışması ile can dostlarımıza yapılan tedavi, aşılama, operasyon bilgileri ve sahip değişiklikleri gibi bilgilerin takip edilebileceğini ifade ederek, ev hayvanı sahiplerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize veya yetkilendirilmiş Veteriner Kliniklerine başvurması önem arz etmektedir. 01.01.2023 tarihi itibariyle kedi köpeğini kayıt altına aldırmayan hayvan sahiplerine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği idari işlem yapılacak olup, hayvan sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için gerekli kayıt işlemlerini yaptırması önem arz etmektedir. ‘dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CAN DOSTUM KAYIT ALTINDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin