featured

BU FİDANLAR EROZYONA DUR DİYECEK

service

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü Sarıcakaya Şefliğine bağlı sahalarda 5 yıldır yürütülen projenin sonuna gelindi. 1100 hektarlık Toprak Muhafaza ve erozyon kontrolü projesinin son 100 hektarlık bölümü de bu sene tamamlanıyor.

Erozyona maruz dik yamaçlar iş makineleri ile işlenerek fidanla buluşturuluyor. 2021 yılının ilkbaharı ve sonbaharında kızılçam, mahlep, iğde, yabani erik, badem ve alıç gibi türlerden 160 bin fidan dikildi. Dikim işinde genellikle Beyyayla mahallesinden, orman işlerinde tecrübeli 30 kişilik bir ekip çalışıyor.

Sahadaki çalışmaları yerinde görmek için giden ağaçlandırma Şube Müdürü Ayhan Şenel ve Orman Mühendisleri Yaşar Duman ile Fuat Nazlı fidan dikimlerinin tekniğine uygun yapılıp yapılmadığını kontrol ederek, Sarıcakaya Orman İşletme Şefi Nevzat Yılmaz’dan bilgi aldılar.

Bilindiği gibi, Sakarya nehrinin de geçtiği Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçeleri Eskişehir’in en dik yamaçların bulunduğu bir coğrafyada yer alıyor. Genellikle  erozyonun yoğun görüldüğü sahalarda, toprak muhafaza çalışmaları yıllardır başarı ile sürdürülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BU FİDANLAR EROZYONA DUR DİYECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin