featured

BİLGE SİVRİHİSAR’DAKİ SAĞLIK KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

service
Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge; Sivrihisar, İlçemizdeki sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.
Bilge; Sivrihisar İlçemizdeki Devlet Hastanesi ile birlikte Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu inceleyerek hastane başhekiminden ve hastane müdüründen bilgiler aldı. Hastanedeki acil servisi ve yatarak tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge’ye Sağlık Müdürlüğü Acil sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ersin IŞILDI eşlik etti.
İl Sağlık Müdürü Prof. Uğur Bilge; Sivrihisar İlçemizdeki hizmet binalarının fiziki şartlarıyla birlikte kullanılan tıbbi cihazlara da bakıp, daha önce tespit edilen eksik ve noksanların giderilmesi aşamalarını yerinde gördü. Daha sonra Sivrihisar Toplum Sağlığı Merkezi, Eğitim Salonunda KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) eğitimine katıldı. Eğitime katılanlarla sohbet edip, KETEM’lerdeki Hizmetleri anlatıp, Kanser hastalığı hakkında kısa bilgiler verdi. Bilge; Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100’den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Kanserden korunmak sigara içmemek, yeterli ve dengeli beslenmek, egzersiz yapmak, stresten uzak durmak, hava kirliliği gibi olumsuz çevre koşullarının engellenmesi gibi birçok önlemle mümkündür dedi.
Prof. Uğur Bilge ve beraberindeki heyet, ilçedeki sağlık kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerin akabinde Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Hamid Yüzügüllü Prof. Uğur Bilge ve beraberindeki heyeti Sivrihisar Kilim Müzesini gezdirerek müze hakkında kısaca bilgiler verdi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİLGE SİVRİHİSAR’DAKİ SAĞLIK KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin