featured

BELEDİYELERE REHBER OLACAK

service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin pilot belediye olarak seçildiği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) yürüttüğü Yerel Yönetim Reformu 3. Aşama Projesi, tamamlandığında belediyelere de rehber olacak. 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) yürüttüğü Yerel Yönetim Reformu 3. Aşama Projesi kapsamında UNDP ile Bakanlık yetkilileri Nisan ayı toplantıları için Eskişehir’e geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde daha önceden stratejik gelişim, ulaşım gibi konular üzerine bir araya gelen temsilciler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının da eş faydalanıcı olduğu proje kapsamında belediye şirketleri için Mart ayından sonra tekrar toplandılar. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Av. Nurten Işık, UNDP- LAR III Proje temsilcilerinden Baş Teknik Danışman Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, Uluslararası Kıdemli Uzman Akif Tunç, Yerel Kıdemli Uzman Uğur Karahan ve UNDP Proje Asistanı Ceren Özkan proje katılımcısı olarak yer aldı. Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Genel Sekreter Yardımcıları Deniz Kaplan ve Ali Rıza Saltık ile belediye şirketleri ve iştiraklerinin yöneticileri katıldı. Toplantıda belediye şirket ve iştirakleri için düzenlenen yasal tavsiyeler raporu, bütçe içi işletmeler ve uygulama raporu üzerinde görüşüldü.

5 ayrı oturum ve atölye şeklinde yapılan verimli toplantıların son oturumunda tamamlanma aşamasına gelen Uygulama Rehberi üzerinde son değerlendirilmeler yapıldı.

Yaklaşık 4 yıllık Yerel Yönetim Reformu 3. Aşama Projesi süreci, 2022 yılı Temmuz ayında tamamlanacak. Bu proje sonucunda belediyelere, iştiraklerine faaliyet alanlarında önemli bir rehber olacak çalışma ortaya çıkacak.

Proje kapsamındaki toplantı ve çalışmalar ilerleyen günlerde de devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BELEDİYELERE REHBER OLACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin