featured

ATIŞKAN ALÇI İŞÇİLERİNİN GREVİ 190’INCI GÜNÜNDE

service

Atışkan Alçı işçilerinin grevinde 190’ıncı güne gelindi. Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı Hamamyolu’nda yaptığı açıklamada ” Bugün Atışkan Alçı işçisinin grevde 190. günü takip edenlerin bildiği üzere Atışkan Alçı işçisi Kristal-iş Sendikasında örgütlenmiş, TIS görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.

Kristal iş sendikası 2022 ücretlerine yüzde 30 ücret zammı, yılda 60 gün ikramiye ve bazı sosyal haklar talep etmişti. Takip eden her altı ay ise enflasyon oranında ücret zammı istemişti.

Buna karşılık işveren, 2021/31 Aralık ücretlerine yüzde 9 zam, yıllık 6 gün ikramiye teklif etmiş, sosyal hakları vermeye ise yanaşmamıştır. O günden sonra da hiçbir görüşmeyi kabul etmemişlerdir. Sendikamız şehrin ekabiri de dahil olmak üzere, aracılar göndererek işveren ile masaya oturmaya hazır olduğumuzu bildirmemize rağmen Atışkan Alçı işvereni masaya oturmamıştır. Bahane olarak ise grevin 40. Gününden sonra asarcıklı caddesinde yaptığımız, demokratik ve barışçıl eylemleri ileri sürmektedirler.

Neymiş Detsan işyerinin önündeki demokratik ve barışçıl eylem ticari itibarını zedelemiş, aynı zamanda Detsan işyerinin Atışkan alçı ile hiçbir bağı yokmuş. Soruyorum o zaman Detsan önünde demokratik haklarını kullanan atışkan alçı çalışanlarını mahkemeye verdiniz. Atışkan Alçı çalışanlarının kişisel verilerini nereden temin ettiniz. Atışkan Alçı işçisinin anayasadan ve yasalardan doğan haklarını kullanmasını hazmedemeyen İşveren bakınız neler yapmaktadır. 1- Şehrimizde bulunan başka bir sendikayı kullanarak, işçinin birliğini kırıp grev kırıcılığı yapmak istediler.

Yasalar grevdeki işçinin işini bir başkası yapamaz diyor. Ama grevdeki bir işçinin işini bir başka işçiye yaptırmak suretiyle yasaları hiçe sayıyorlar ve grev kırıcılığı yapıyorlar. İşkur’a başvurumuz üzerine müfettişler bu yasa dışı işlemi tespit etmiştir. Lakin yasaları çiğneyerek müfettiş raporu olmasına rağmen halen üretim yapmaya devam ediyorlar.

Şimdi de grevde bulunan arkadaşlarımızı, başka yerde çalışıyorlar bahanesi üreterek, işten atmaya başlamış, başka bir hukuksuzluğun içerisine girmiştir. Kendilerince arkadaşlarımızı işten atarak, yerlerine başka işçi alıp, çalışmayan bölümlerde üretim yapmak istemektedirler.

Sendikayı ve işçiyi muhatap alıp, masa başında müzakere etmektense, şartları zorlamak, yaşa dışına çıkmak hiçbir kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Buradan huzurunuzda Atışkan işverenine sesleniyorum, kuralım masayı, iş barışını ve huzuru temin edelim, var mısınız?” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATIŞKAN ALÇI İŞÇİLERİNİN GREVİ 190’INCI GÜNÜNDE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin