featured

ANADOLU MUTFAĞI DEPREMZEDELERİN YANINDA

service

Anadolu Üniversitesi, iki büyük depremle sarsılan Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana’daki vatandaşlarımız için başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor. Bu kapsamda depremin ilk gününden itibaren Eskişehir Valiliği koordinasyonunda Yunus Emre Kampüsü içerisinde oluşturulan yardım masası ile depremden etkilenen bölgelere toplam 112 kalemden oluşan 6 kamyon, 2 kamyonet ve bir minibüs yardımı ulaştırmış, öğrencilerden gelen taleplere doğrudan cevap vermek için Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta 12 kişilik ekip görev yapmıştı. Yine temel gıda maddeleri ve seyyar mutfak ile Üniversitemiz bünyesinden 6 kişilik aşçı ekibi de depremin ilk gününden itibaren farklı bölgelere seyyar mutfaklarıyla sıcak yemek servisi sağlamıştı. Hatay’ın Belen İlçesinde kurulan Anadolu Mutfağı da günlük 10.000 kişiye sıcak yemek servisi sağlamaya devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Belen Kaymakamlığı koordinasyonunda, Kızılay’ın gıda ürünü ve Pet Gaz’ın mutfak malzemesi desteği ile hizmet veriyor.

Anadolu Üniversiteli gönüllüler Hatay’da

Deprem yardımları kapsamında Anadolu Üniversitesi tarafından özellikle yemek üretiminde ve servisinde görev alacak gönüllülerden oluşan 3. kafile de Hatay’ın Belen İlçesine ulaştı. Anadolu Üniversitesi personeli ve öğrencilerinden oluşan 13 kişilik gönüllü kafilesini, Yunus Emre Kampüsünden, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ethem Esen uğurladı. Rektör Erdal, “Anadolu Mutfağı gönüllülük esasına dayanan bir oluşum. Biz de bu oluşumu güçlendirerek sürdürmek istiyoruz. Kızılay koordinasyonundaki Anadolu Mutfağında, Anadolu Üniversitesi gönüllü personel ve öğrenciler hizmet sunuyor. Depremin ilk gününden beri Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz tıpkı tüm vatandaşlarımız gibi yaraları sarmak için elinden geleni yapıyor. Biz de bu gönüllü oluşumun güçlenerek sürdürülebilmesi için kurumsal olarak gereken tüm desteği sunuyoruz. Yola çıkan üçüncü gönüllü kafilemize ve bugüne kadar destek olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Millet olarak yaralarımızı birlikte saracağız” şeklinde konuştu

Gönüllü ekipler her hafta Cuma günü Anadolu Üniversitesinden hareket ederek, sonraki hafta pazar günü Hatay-Belen’den geri dönüyor. Anadolu Mutfağında yer almak isteyen gönüllü personel ve öğrenciler http://ana.do/3SG linki üzerinden başvuru formunu doldurarak sürece dahil olabiliyor.

Anadolu Mutfağı nedir?

Anadolu Mutfağı, Hatay Belen’de yaklaşık 10 bin vatandaşımıza sıcak yemek sağlayan bir oluşumdur. Anadolu Mutfağında, gönüllü Anadolu Üniversitesi personel ve öğrencileri hizmet veriyor. Mutfağımız, Kızılay’ın gıda ürünü ve Pet Gaz’ın mutfak malzemesi desteği ile hizmet veriyor.  Anadolu Mutfağının, Kızılay koordinasyonunda gönüllü ekipler tarafından altı ay boyunca faaliyet göstermesi planlanıyor. Bu kapsamda mutfakta gönüllü olarak çalışmak için http://ana.do/3SG linkinde yer alan formu doldurmak yeterli oluyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ANADOLU MUTFAĞI DEPREMZEDELERİN YANINDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin