featured

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİLERİNİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

service

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal yatığı açıklamada “Askeri ücret açıklanacak diye bekleyen en başta ne devlet ne özel sağlık kuruluşları öncelikli bekleyenler Aile Hekimlerimiz.

 

Bakanlığın çeviremediği her işi devrettiği meslek grubu oldular son yıllarda. Aile Hekimliği Sistemi Ülkemize ve şehirimize girdiği günden bu yana sadece iş yükü artırıldı. Genel müdürler değişti, başkanları değişti sistem değişti yoğurt yiyenler değişti ama her gelen iş yükünü artırdı. En son;

– Okul aşıları aile hekimliği sistemi tarafından yapılacak,

-Covid döneminde aralıksız hizmet verdiler.

-Bütün sağlık raporları aile hekimler vermeli dediler satranç oynayabilir, spor yapabilir, ehliyet alabilir, yolda düz yürüyebilir bütün yük sırtlarına bindirildi.

-Son dönemde 65 yaş üssü ve kronik hasta takibi yapın, her Covid olan hastayı arayın, evde yatalak ve yaşlı var ise saha gezisi yapın ama işin sonunda her gün 100 hasta ortala muayene yapın.

 

Aile hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştirmeye gelince maş zammında yok, Covid ödemesi listesinde yok, olsa da kimsenin anlamadığı kriterler ile ücret kesme var, 4000 hasta kaydı olmaz ise tam maaş da yok, Koruyucu sağlık hizmetlerinde her hastaya adını soyadını sorsan 5 dk sürer günlük 100 hasta muayene ve ilaç yazdırmaya geliyor. Bir aile hekimi kaç hastaya bakacak ne kadar verimli olacak.

 

Gelelim bekleyen büyük tehlikeye…

 

A grubu olan sağlık ocaklarında en az 3 personel çalışıyor askeri ücret ve sigortalı olarak. Gelirleri artmayan aile hekimleri artan personel giderini nasıl ödeyecek, nasıl karşılayacak bu durum vatandaşa yansıyacak ve nitelikli hizmet sunumu sekteye uğrayacak. Hem vatandaş zarar görecek hem de çalışan personel zarar görecek.  Halk sağlığının ceza ve kesinti hukuk ve mevzuatçı bürokratları herhalde bakanlığın üst yönetimini bilgilendirmiş midir. İş yükü çalışma hedef olarak Almanya, Fransa örnek alınırken iş ödeme maaş özlük oldu mu Afrika Ülkeleri ile aynı kategorideyiz. Bir aile hekimi 2500 hasta kaydı olması gerekirken 4000 hasta yükü ile işler durma noktasına geldi. İş yükü ve yeni işlemler verilirken hiç yoktan bir pozitif adım atarak ilk etap da 3000 sonra diğer sayılara inecek sisteme acil geçilmeli. Askeri ücretin oluşturduğu maddi yük İçin acil çalışma yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AİLE SAĞLIĞI MERKEZİLERİNİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin