featured

670 KG ATIK DOĞAL GÜBREYE DÖNÜŞTÜ

service

Tepebaşı Belediyesi atık yönetim sistemi ile başarılı çalışmalarını sürdürürken, son iki ayda organik atığını merkeze getiren 60 vatandaşa, kompost makinesi sayesinde 670 kg organik gübre teslim edildi.

Tepebaşı Belediyesi sürdürülebilir atık yönetim sistemi kapsamındaki çalışmalarına başarılı şekilde devam ediyor.

Ekim 2021’de başlayan “evsel organik atığını getirene kompost gübresi hediye” çalışmasında 2 ayda toplam 60 vatandaş yararlandı. 60 vatandaşa, getirdikleri 670 kg evsel organik atık karşılığında yine 670 kg organik gübre teslim edildi. Öte yandan organik atıklardan kompost gübre yapımına hava koşulları sebebiyle kış dönemi boyunca ‘Atığını Getir Doğal Gübre Götür’ projesine kısa bir ara verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kompost makinasından, bahar dönemi ile birlikte vatandaşların evlerinden çıkan organik atığını getirerek, karşılığında kompost gübrelerini alabilecekleri belirtildi.  Kompost gübre sayesinde, toprağın biyolojik özellikleri bozulmadan daha sağlıklı ürünler yetiştirilmesi için çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, organik gübre hediye edilecek olan sisteme dair bilgi almak isteyenlerin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 0222 211 40 00 / 3085-3087 numaralı telefondan ulaşılabileceğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
670 KG ATIK DOĞAL GÜBREYE DÖNÜŞTÜ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin