featured

12 BİN 60 CAN SICAK BİR YUVAYA KAVUŞTU

service

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşmaları için faaliyetlerine devam ediyor. 2009 yılından bu yana 12 bin 60 kedi ve köpeğin sahiplendirildiği merkez, Türkiye’de öncü konumda.

Tepebaşı Belediyesi, sahiplendirdiği binlerce sokak hayvanı ile bu alandaki öncülüğünü sürdürüyor.

2009 yılından bugüne 12 bin 60 sokak hayvanını sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sahiplendirme çalışmalarına devam ediyor. Sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturan duyarlı vatandaşlar da tüm kent halkına, “Satın alma, sahiplen” diyerek can dostlara kucak açmalarını tavsiye ediyor.

Haziran ayında merkezde bulunan Garip isimli 2 yaşındaki köpeği sahiplenen ve ona Efe adını veren Sevgi Kullanıcı, tüm vatandaşlara seslenirken, “Haziran ayında bir zaman boşluğum olunca Doğal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etmek istedim. Ziyaretimde barınakta kalan şimdiki köpeğim Efe’nin yanına oturdum ve bir 5 dakika kadar sevdim. Onun yanından ayrılacakken iki bacağıma birden sarıldı, gözlerimin içine baktı ve ağladı. Bırakamazdım, onu bırakmamamı istedi. Sonrasında köpeğimi sahiplendim. Şimdi başımızın tacı, o bize biz de ona iyi geldik. 2 yaşında ve çok akıllı bir köpek. Sürekli kucağımda, tüm komutlarımı dinliyor. Herkese bir can sahiplenmesini tavsiye ediyorum. Ben çalışma hayatındayım ve Efe benim antidepresanım gibi” sözlerini kullandı.

Can dostları sahiplenmek ve bilgi almak isteyen vatandaşlar, Doğal Yaşam Merkezi’ne müracaat edebiliyor. Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne, 0 (533) 955 79 04 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Sahiplenilmek üzere yuva bekleyen can dostların fotoğrafları da https://tinyurl.com/barinak linki üzerinden görülebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
12 BİN 60 CAN SICAK BİR YUVAYA KAVUŞTU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin