featured
????????????????????????????????????

11 KASIM AĞAÇ BAYRAMINA HAZIRIZ

service

İlki 2019 yılında yapılan “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

81 ilde ve birçok ilçede gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliği için Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde de 29 ayrı lokasyonda fidan dikilecek.

“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” adıyla gerçekleştirilecek etkinliklere, gerekli pandemi tedbirleri alınarak, kurumlardan, üniversitelerden, Milli Eğitimden ve sivil toplum örgütlerinden katılım sağlanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz, küresel ısınmanın önüne geçmek, orman varlığını artırmak, ağaç sevgisini aşılamak, çevreye olan duyarlılığı yükseltmek için tüm ülkede eş zamanlı fidan dikimi yapılacağını belirterek “Bu yılki temamız 84 milyon İçin 3’er fidan dikiyoruz olacak. Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde bütün hazırlıklar tamamlandı. Toprak işlemelerini yaptık, fidan çukurları açıldı. Fidanları sahaya taşıdık. Tören günü 2 ilimizde yaklaşık 125 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Yıl boyunca ise Eskişehir ilimizde 3.460.000, Afyonkarahisar ilimizde 2.208.000 adet fidan dikmiş olacağız. ” dedi.

11.11.2021 “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” fidan dikimi için Eskişehir’de 15 ayrı lokasyon hazırlandı. 108 hektarlık sahaya toplam 116 bin fidan dikilecek. Eskişehir merkezindeki tören Sarısungur Mahallesinde Saat 11.00 de yapılacak.

Afyonkarahisar ilinde ise, 14 ayrı lokasyonda, 14 hektarlık sahaya, 9 bin fidan dikilecek. Ana tören yeri Yolçatı ağaçlandırma sahasında saat 11.00’de olacak.

Bu arada internet üzerinden dikilecek fidanları sahiplenme ise devam ediyor. Vatandaşlar, www.gelecegenefes.com sitesi üzerinden kendi adlarına fidan sahiplenebilecek, isteyenler 10 lira bedel ile fidan bağışı da yapabilecek. Bugüne kadar Eskişehir ilinde 1.401.000, Afyonkarahisar ilinde ise 353.000 fidan vatandaşlar tarafından sahiplenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
11 KASIM AĞAÇ BAYRAMINA HAZIRIZ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin