featured

ZAİMAĞA KONAĞI SİGORTA POLİÇESİ TARİHİ KONAKTAKİ YERİNİ ALDI

service

Kurtuluş Savaşı döneminde orduya büyük katkıları bulunan Sivrihisar’da, tarihin en büyük kararlarından birinin alındığı ve Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığı Zaimağa Konağı’nda, Mustafa Kemal Atatürk ve Dönemin Bakanlar Kurulu 24 Mart 1922’de önemli kararlar aldı. 100 yıl önce Kurtuluşun temellerinin atıldığı Zaimağa Konağı’nın Fransız ortaklı bir şirket tarafından 1905 yılında yapılan Sigorta Poliçesi tarihi günde Zaimağa Konağı’ndaki yerini aldı.

Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Gazi Mustafa Kemal Atarük ve dönemin bakanlar kurulunun Ankara dışında gerçekleştirdiği ilk ve tek toplantı olarak tarihe geçen, kritik kararların alındığı, Türk tarihin önemli toplantısının 24 Mart 1922’de Sivrihisar Zaimağa Konağı’nda gerçekleşmesinin üzerinden geçen 100 yılın ardından Sivrihisar Belediyesi ve Sivrihisar Eğitim vakfı tarihi konakta düzenlenen törende bir araya geldi.

Sivrihisar Belediye Başkan Hamid Yüzügüllü “Sivrihisar her zaman olduğu gibi tarihteki yerini almıştır. Kurtuluş Savaşı zamanında da Sivrihisar halkının da tüm mücadelesiyle sahalarda olduğunu, her dönemde olduğu gibi Kurtuluş Savaşı döneminde de her konuya vakıf olan kavim bir ilçemiz. Bizde bir Sivrihisar evladı olarak gurur duyuyoruz. İnşallah hep birlikte Sivrihisar’ı en iyi yerlere taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Kalır’da önemli günde uzun yıllarda vakıfta yer alan Fransız ortaklı bir şirket tarafından yapılan Zaimağa Konağı Sigorta Poliçesi’nin yerinin tarihi konak olduğunu belirti. Yapılan konuşmaların ardından 1905 yılında Fransız ortaklı bir şirket tarafından Osmanlı Genel Sosyal Güvenlik Sigortası, Sivrihisar’da EYTAM (Yetim ve öksüzlere hamilik yapan) Hizmetleri için kullanılan binanın sigorta belgesi törenle Zaimağa Konağı’ndaki yerini aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ZAİMAĞA KONAĞI SİGORTA POLİÇESİ TARİHİ KONAKTAKİ YERİNİ ALDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin