featured

YENİ KÜRESEL DÜZENDE TÜRKİYE’NİN KONUMU VE KAMU DİPLOMASİ FAALİYETLERİ KONFERANSI

service

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Medeniyet Kulübü tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yeni Küresel Düzende Türkiye’nin Konumu ve Kamu Diplomasi Faaliyetleri” adlı konferans Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans salonunda gerçekleştirildi. ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdağ’ın moderatörlüğünü üstlendiği konferansa Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade ile Ak Parti İl Başkanı Avukat Zihni Çalışkan katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam konuşmasında, Ukrayna Rusya savaşıyla birlikte dünyanın yeni bir sürece girdiğini ve bu sürecin tehdit ve sıkıntılarının yanında birtakım fırsatları beraberinde getirdiğini belirtti. Türkiye’nin bu süreçte başarılı bir şekilde yeni atılımlarla birlikte isabetli kararlar alabilmesi ve bu süreci iyi değerlendirebilmesinin üç hususu önemsemekten geçtiğini, bunların; geçmişimizi anlamak, bugün gelişen olayları iyi yorumlamak ve geleceğe dönük sağlam projeksiyonlar yapmak olduğunu söyledi. “Bu coğrafyada varlığımızı devam ettirmek istiyorsak dünyada gelişen olayları, tarihi, diplomasiyi çok iyi bilmemiz, anlamamız, tehditleri ve fırsatları görebilmemiz gerekiyor” diye konuşan Çam, artık klasik eğitim öğrencilik ve meslek sahibi olmanın yeterli olmadığını, gençlerin kendilerini en iyi şekilde geliştirmeleri, ülkemizde ve dünyadaki hadiselerden haberdar olmaları, araştırma geliştirme süreçlerini deneyimlemeleri ve bu sayede geleceğe yön vermeleri gerekliliğinden bahsetti.

Ülkemizin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarla ait olduğumuz coğrafya ve tarihle öncelikle yakın coğrafya olmak üzere kültür, sanat, dil sağlık, eğitim gibi faaliyetlerle birçok ülkeye yardım elini uzattığını dile getiren Bakan Yardımcısı Serdar Çam, bunun sevgi saygı ve başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım videoları gösteriminin ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konferans teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YENİ KÜRESEL DÜZENDE TÜRKİYE’NİN KONUMU VE KAMU DİPLOMASİ FAALİYETLERİ KONFERANSI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin