featured

ŞEHİR TİYATROLARINDAN YENİ SEZONA MERHABA

service

Türkiye’nin en prestijli tiyatro kurumlarından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2022-2023 sezonunu yapılan lansman toplantısı ile paylaştı. Ekim ayında başlayacak olan sezon ile tiyatro severler yine birbirinden özel oyunlarla buluşacak. Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi Murat Atak, “22’nci yılımızda Anadolu’nun göbeğinden, Eskişehir’den Türkiye’ye merhaba” dedi.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 2022-2023 tiyatro yeni sezon lansmanı Porsuk Konukevi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi Murat Atak, Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı, oyuncu Murat Danacı,  “D-21” oyununun yönetmeni Emre Basalak, “Yaşasın Demokrasi” oyununun yönetmeni Ali Eyidoğan, “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” oyununun yönetmeni Burcu Tutkun ve Şehir Tiyatroları dramaturgu ve Eski Şehrin Kuklaları Proje Sanat Danışmanı Şafak Özen ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılışında yeni sezon çalışmaları hakkında bilgi veren Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer konuşmasında, “4 Ekim’den itibaren 2022-2023 sezonunu açmış olacağız. Geçen sezon pandemi koşulları hala devam ettiği halde tüm ekip olarak büyük çabalarla, büyük çalışmalar yaptık. Pandemi ortamına rağmen oyunlarımızı seyircimizle buluşturduk. 22 yıldır 150 farklı oyun sahneledik ve 2 milyona yakın seyirci ile buluştuk. Bu büyük bir gurur kaynağıdır. Geçen yıl turneler dahil 50 bin izleyici rakamına ulaştık. O sayı düşük görünebilir kapanmalar oldu, kısıtlamalar vardı ve o şartlarda yine de izleyicimiz biletleri satışa çıkar çıkmaz tüketti. Yurt içi ve yurt dışı turnelerle 5 bin izleyiciyle buluştuk. İstanbul, Ankara, Adana ve yurt dışında AB ile yaptığımız hibe projesi ile Midas’ın Kulakları adlı oyunumuzda Brüksel’de seyirciyle buluştu. Bu sezon turneler daha da artacak. Türkiye’nin birçok ilinden bizlere davet geliyor. Programımızın uygunluğu dahilinde bu illere gitmeyi istiyoruz. İstanbul Şehir Tiyatrosu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve diğer bölge tiyatroları ile ilişkilerimizi devam ettireceğiz. Bu sezon 3 yeni oyun ile Ağustos ayında provalara başladık. Kendi metinlerimiz, kendi rejisörlerimiz olması bizi çok mutlu etti. Oyunlarımızdan 4 Ekim’de D-21 Denize Mektup, 15 Ekim’de Yaşasın Demokrasi ve 15 Kasım’da da Ödenmeyecek Ödemiyoruz oyunlarımız prömiyerlerini yapacak. D-21 ve Yaşasın Demokrasi dünya prömiyerini yapacak, bu da çok önemli. Bu yıl büyük bir gurur ve sevinçle sezona giriyoruz” dedi.

Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi Murat Atak, ise konuşmasında “22’nci sezonumuzu açarken rüştünü ispat etmiş tiyatromuzun gururu ile yeni sezona merhaba demek istiyoruz. Anadolu’nun göbeğinden Eskişehir’den Türkiye’ye merhaba diyerek Ekim ayında perdelerimizi açacağız. İlk günden bugüne kadar her zaman desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 “D-21” oyununun yönetmeni Emre Basalak 4 Ekim’de sahnelenecek oyuna değinerek, “Bir cezaevi koğuşu olan D21 için tüm ekipçe 2 aydır provadayız. 4 Ekim’de seyircisiyle buluşacak. Dünya prömiyerini yapacağız. Çok heyecanlıyız. Güzel bir yıl bizi bekliyor” diye konuştu.

Yaşasın Demokrasi” oyununun yönetmeni Ali Eyidoğan ise, “ Haldun Taner’in eserlerinden oluşan sivri dilli bir oyunun seyirciyle buluşacağını belirterek, “İKSV İstanbul Tiyatro festivali bu yıl Tiyatromuzun iki büyük ustasını anacak.  Haldun Taner ve Ferhan Şensoy. Festival Kuratörü Işıl Kasapoğlu’nun Haldun Taner’e saygı başlığı altında bizimle bir proje yapmak için teklifte bulunması tiyatromuzu çok gururlandırdı. Çalışmalarımızı bu motivasyonla sürdürüyoruz. Sevilen tercih edilen, cesaretli görülen bir oyun. Müziğini yaptığım ama sahnede beraber oynadığımız, beraber müzik yapıp beraber dans ettiğimiz uzun yıllar seyirciyle iç içe, bu coğrafyada insanların kanına işlemiş geleneksel bir Türk tiyatrosu örneğinden modern bir iş çıkarmış olmayı umuyoruz” dedi.

  “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” oyununun yönetmeni Burcu Tutkun da, “İtalya’da yaşayan bir işçi sınıfının yoksulluğunu, açlığını ve orada bir marketi yağmalayan bir kadının başından geçenleri anlatan komedi unsurları çok olan, ancak sistem eleştirisi de yapan bir oyun izleyeceksiniz. Beraber eğlenmeyi de, eleştirmeyi de yine birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Şehir Tiyatroları dramaturgu ve Eski Şehrin Kuklaları Proje Sanat Danışmanı Şafak Özen de yeni bir projeye daha imza attıklarını, kukla tiyatrosuyla ilk kez mobil sahne üzerinden ilçelerde gösterimler gerçekleştireceklerini belirtti.

Toplantı sonrası basın mensupları ile birlikte fotoğraf çektiren Şehir Tiyatroları ekibi son olarak yeni sezonda da tiyatro severlerle buluşmayı heyecanla beklediklerini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ŞEHİR TİYATROLARINDAN YENİ SEZONA MERHABA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin