featured

ROMAN KAHRAMANLARI FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

service

UNESCO tarafından kabul edilen 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü, Özel Çağdaş Fen ve Anadolu Lisesinde düzenlenen renkli etkinlikle kutlandı.

“Hepimiz Bir Roman Kahramanıyız” sloganıyla düzenlenen 2. Roman Kahramanları Festivalinde lise öğrenci ve öğretmenleri, Türk ve dünya edebiyatının seçkin eserlerinin kahramanlarını canlandırarak renkli görüntülere sahne oldu. Türk edebiyatından Çalıkuşu, Yaban, Kürk Mantolu Madonna, Araba Sevdası, Aşk-ı Memnu, Kırmızı Saçlı Kadın, Masumiyet Müzesi; dünya edebiyatından Notre Dame, Küçük Prens, Charlie’s Angels, Harry Potter, Robin Hood, Aşk ve Gurur gibi romanlar lise öğrenci ve öğretmenleri tarafından canlandırıldı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPAN ROMAN KAHRAMANLARINA BÜYÜK İLGİ

  1. Roman Kahramanları Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Roman kahramanları, ilkokul ve ortaokul koridorlarında öğrencileri selamlayarak yürüdü. Öğrencilerin alkışları ile kortej yürüyüşünü gerçekleştiren roman kahramanları büyük ilgi gördü. Okul koridorlarında yaşanan festival heyecanı konferans salonundaki tiyatral gösteri ile devam etti.

Roman kahramanlarına hayat veren öğrenci ve öğretmenlerimiz, bizi romanların renkli dünyasına götürdü. Öğrenci ve öğretmenlerin performansı büyük beğeni topladı.

AKADEMİK BAŞARININ YANINDA SOSYAL FAALİYETLER DE ÖNEM TAŞIYOR

Festivalde konuşan Özel Çağdaş Fen Lisesi Müdürü İsmail Samur, okul olarak akademik başarının yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de büyük önem verdiklerini belirtti. Samur, “Bu 2 yıllık pandemi döneminde akademik anlamda uzaktan eğitim ile en iyisini yaptık ise de bu gibi sosyal etkinliklerin, bir arada güzel vakit geçirmenin ne kadar özlendiğini burada bir kez daha gördük. Gençlerimiz bugün bize her şeyi ne kadar mükemmel yapabileceklerini gösterdi. Sevgili gençlerimizin başarıyla sergiledikleri bu güzel etkinlikte onları hazırlayan, rehberlik eden öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel Çağdaş Anadolu Lisesi Müdürü Ali Düşmezkalender de etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek Türk ve dünya edebiyatının seçkin eserlerinin kahramanlarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

  1. Roman Kahramanları Festivali, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ROMAN KAHRAMANLARI FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin