featured

KIRSAL TURİZM İÇİN TOPLANDILAR

service

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar koordinatörlüğünde yürütülen  “Kırsal Turizm için Dayanıklı Genç Girişimciler” (Antifragile Young Entrepreneurs for Sustainable Rural Tourism) başlıklı Erasmus+ KA220 projesinin başlangıç toplantısı (kick-off meeting) 20-21 Temmuz 2022 tarihlerinde yapıldı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye, İtalya ve İspanya’dan ortaklar ile proje aşamaları ve taraflarca sağlanacak katkılar ele alındı. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar, öğretim üyeleri Doç. Dr. Şükrü Acıtaş, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Yenilmez organizasyonda görev alırken, proje konsorsiyumunda yer alan ve yurtiçi ortaklar olan Anadolu Üniversitesi ile Coğrafya Eğitim Derneği temsilcileri, Anadolu Üniversitesi’ni temsilen Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Arş. Gör. Dr. Merve Özgür Göde, Arş. Gör. Dr. Sema Ekincek, Coğrafya Eğitimi Derneği’ni temsilen Doç. Dr. Önder Yayla, proje konsorsiyumunda yer alan yabancı ortaklar olan Comune di Ponte di Piave – İtalya ve Indepcie – İspanya, Comune di Ponte di Piave’yi temsilen Handan Akarsu Scarabello ve Giuseppe Scarabello, İtalya’dan Indepcie’yi temsilen Jesus Ruiz ve Carlota Fenoy Garcia (uzaktan) İspanya’dan yüz yüze gerçekleştirilen toplantıya katılım sağladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar, projede, sürdürülebilir kırsal turizm için dayanıklı genç girişimcilerin yetiştirilmesi amaçlanmakla birlikte bu amaca ulaşmak için gençlerin başarılı girişimcilik modellerinin geliştirmesinin hedeflendiğini belirterek genç girişimcilere sağlanacak fırsatlar arasında eğitim içeriklerinin, yönlendirmelerin ve danışmanlıkların yer aldığını vurguladı. “Üç temel sonuç üzerinden yürütülecek iki yıllık projenin yaygın etkisi ve çıktıları inovatif, uygulanabilir ve sonuç odaklı olacak şekilde dizayn edilmiş olup, proje ayrıca genç işsizliğini azaltma; kırsalda turizmi geliştirme ve girişimciliğe teşvik etme; gençler ve kurumlar arası bir ağ kurma; uluslararası alanda kırsal turizm için gençlerin becerilerini artırma hedeflerini içeriyor” diyen Prof. Dr. Mert Kantar, “Projenin Eskişehir gençleri ve turizmi için taşıdığı önem, pandemiyle beraber günümüz değişen koşulları göz önünde tutulunca, dikkate değerdir. Sürdürülebilir ve öz kaynaklarını kullanan bir turizm anlayışını yaygınlaştırma fikri taşıyan proje, doğrudan sosyal hayata dokunabilecek etkiler içermektedir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KIRSAL TURİZM İÇİN TOPLANDILAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin