featured

ESKİŞEHİR’DE TİYATRO VE SENFONİYE SANAT ÖDÜLÜ

service
Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının sanat ödüllerini aldığı gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 2021 Yılı Yunus Emre Onur Ödülü’ne değer görüldü.
Eskişehir Sanat Derneği 20 yıldır Eskişehir’de sanatsal üretimleri değerlendirip, teşvik etmeyi sürdürüyor. Her yılsonunda düzenlediği ödül töreni ile o yıl içinde şehrin sanat hayatına katkı sunanları ödüllendiren Eskişehir Sanat Derneği, 2021 yılı ödüllerini düzenlediği gecede sahiplerine takdim etti.
2021 yılı Tiyatro Ödülü, Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği “ Kybele “ oyununa verildi. Ödülü, oyunda da görev alan Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan dernek yöneticilerinden aldı. 2021 Yılı Müzik Ödülü ise Eskişehir Senfoni Orkestrasına verildi. Orkestra’nın Şehir Tiyatroları işbirliği ile sahnelediği 2021 Yılı Yunus Emre Özel Konseri ödüle gerekçe gösterildi ve “ 2021 Yılı Yunus Emre Müzik Ödülü ”nü Kurum sanatçısı Nezih Dikicigiller orkestra adına teslim aldı. Sanat Derneği ayrıca 2021 Yılı Tiyatro Ödülüne Şehir Tiyatroları oyuncusu Hakkı Kuş’u layık görerek ödüllendirdi.
Eskişehir’de sanatın birçok alanında üretimde bulunan sanatçıların ödüllendirildiği gecede Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ‘2021 Yunus Emre Yılı’na çağdaş bir bakışla yaklaşarak, ünlü halk ozanımız Yunus Emre’ye sahip çıktığı gerekçesi ile 2021 Yılı Yunus Emre Onur Ödülü ile ödüllendirildi. Ödülü Yılmaz Büyükerşen adına Şehir Tiyatroları Dramaturg’u Şafak Özen aldı.
Gecenin sonunda ödül sahipleri ve Sanat Derneği yöneticileri birlikte fotoğraf çektirerek tebrikleri kabul ettiler.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR’DE TİYATRO VE SENFONİYE SANAT ÖDÜLÜ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin