featured

ENGELLERİ KALDIRAN FESTİVALE BÜYÜK İLGİ

service

Bu yıl 10’uncu kez sinemaseverlerle buluşan, “Engelsiz Filmler Festivali” Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Eskişehir’den başladı. Gösterimlere her yaştan Eskişehirli büyük ilgi gösterirken, çocuklara yönelik düzenlenen atölyelerde ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, “Engelsiz Filmler Festivali” Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Engelli sinemaseverlerin dezavantajlarını ortadan kaldırarak herkes için erişilebilir bir sinema deneyimi yaşamasını hedefleyen festivalde, Türk ve Dünya sinemasının en iyi örneklerinden seçilen filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan gösterimlerde filmler görme engelliler için sesli betimleme ve işitme engelliler için ayrıntılı altyazı ve ortopedik engelliler için erişilebilir salonlarda gösterilerek, tüm sinemaseverleri bir araya getirdi. Görme engellilerle aynı deneyimi yaşamak isteyenler göz bandı ve sesli betimleme kulaklığı alarak film izleme imkanı yakaladılar. Gösterimlere 7’den 70’e sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

Festivalde, çocuklar için serisinde 3 yaş+ ve 7 yaş+ iki kısa film seçkisi gösterildi. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışan “Zuhal”, “Dört Duvar”, “Kerr”, “Okul Traşı” ve “Beni Sevenler Listesi” ve Kısa Film Yarışması’nda yarışan; “Anahtar (The Key), Aşk (Love), Çit (Fence), Galip (A Winner), Gazcılar (The Sprayer), Gölgeler (Shadows), Karantina (Quarantine), Komşu Sesler (Neighbouring Sounds), Oyun (Game), Sohbet (Chatter), Takas (Barter), Ve Böylece Başlıyorum (And So I Begin) ve Yasemin (Jasmine)” filmleri sinemaseverlerle buluştu.

Festival kapsamında Haller Gençlik Merkezi’nde, “Deniz Öcal Canlandırma Atölyesi” gerçekleştirildi. Atölye ile 9-12 yaş arasındaki işitme engelli sinemaseverler canlandırma (animasyon) sanatıyla buluştu. Canlandırma sanatçısı Deniz Öcal tarafından gerçekleştirilen atölyede minik sinemaseverlerin, kendi hikâyeleriyle ve yarattıkları karakterlerle, kendilerini canlandırma sanatıyla ifade etmeleri sağlandı. Karakterlerini tek tek fotoğraflayan çocuklar, stop motion tekniğiyle bir araya getirerek bir animasyon filmi oluşturdular. Çocukların oluşturdukları bu animasyon filmler, çocuklar için düzenlenen seansta gösterildi.

Festivalde yarışma jürisi “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Senaryo” ödüllerini belirlerken; “Seyirci Özel Ödülü” izleyicilerin oylarıyla sahiplerini bulacak. Ödüller, 22 Ekim Cumartesi akşamı yayınlanacak kapanış videosu ile duyurulacak.

Festival Eskişehir’in ardından, 17-23 Ekim tarihleri arasında fiziksel gösterimlerle Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda ve çevrim içi olarak eff2022.muvi üzerinden tüm Türkiye’den sinemaseverlerle bir araya gelmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ENGELLERİ KALDIRAN FESTİVALE BÜYÜK İLGİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin