featured

BU SAHNEDE ENGEL YOK

service

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında sahnelenen Dönemeç adlı oyun, engelli bireyler ve ailelerini ağırladı. Oyun öncesi ve oyun sırasında engelli bireylere özel sesli betimleme ve simultane çeviri yapıldı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmet Birimi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.

Sui Generis Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen, ‘Dönemeç’ adlı tiyatro oyunu Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi’nde tüm engel gruplarından bireyler için gösterime sunuldu. Oyunu, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu, Baro temsilcileri ve davetliler birlikte izledi.

Oyun, tüm engel gruplarının erişimine uygun olacak şekilde planlandı. Oyun başlamadan önce sahnede bulunan dekorun görme engelli bireyler için sesli betimlemesi yapıldı, ayrıca işitme engelli bireyler için de işaret diliyle simultane olarak aktarıldı.

Oyun sonunda Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy verdiği desteklerden dolayı Sui Generis Tiyatro Topluluğu kurucusu Hüseyin Akçar’a teşekkür plaketi verdi.

Yapılan etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını belirten engelli bireyler ve aileleri Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ederek, “Başkanımızın desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Bu etkinlikten dolayı Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” dediler.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birimi yetkilileri, engelli bireyler ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını ve bu özel haftada sanatın gücüyle bir arada olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BU SAHNEDE ENGEL YOK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin