featured

ÜRETEN KADINLARA ERİAD GÜÇ KATACAK

service
Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Mahmudiye Kadın Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
Mahmudiye’de bölge kadınlarının oluşturduğu, kadınların üretime katılmasını sağlayan derneği ziyaret eden ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna ve yönetim kurulu dernek çalışmaları ve üretim süreçleriyle ilgili bilgi aldı.
Özellikle son dönemde gerçekleştirdikleri çalışmalarla Eskişehir’in geleneksel lezzeti olan bostan balını, tarladan üyeler aracılığı ile tarihi kara kazanlarda 24 saat kaynatarak ürettiklerini ve gelecek nesillere aktarmak için çaba harcadıklarını söyleyen Mahmudiye Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Sabriye Elbastı “Bölge kadınlarının üretime katılmasını sağlamak hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 1800’lü yıllardan bugüne miras kalan koşu atı yetiştiriciliğine kadınların da katkı sağlaması için dikiş atölyesinde at malzemeleri üretiyor, atölyelerde çeşitli mesleki eğitim programlarıyla kadınlara destek oluyoruz” dedi.
Derneğin üretim hedefleri konusunda makina, proje ve tasarım desteğini vererek Eskişehir’in üretin kadınlarına katkı sağlayacaklarını belirten ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna, kadının üretimde yer almasını sadece Eskişehir için değil Türkiye için de önemli ve değerli bulduklarını belirterek “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin devamlılığını ve daha fazla kadına ulaşmasını sağlamak için Rumeli ailesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÜRETEN KADINLARA ERİAD GÜÇ KATACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin