featured

MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK AYI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

service
“Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” kapsamında Eskişehir Şehir Hastanesinde program düzenlendi.
Hastanenin konferans salonundaki etkinliğe Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Vali Erol Ayyıldız’ın eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler ile KETEM projesi kapsamında yaptırdıkları taramalar sonucu meme kanser teşhisi konulan ve tedavi olan hastalar ve aileleri katıldı.
Milletvekili Günay, programda yaptığı konuşmada, kanserle mücadele edenleri adeta birer kahraman olarak gördüğünü söyledi.
Güçlü kadının, güçlü aile ve toplumu oluşturduğunu anlatan Günay, “İki yıldır ‘sağlıklı kadın, sağlıklı aile, sağlıklı toplum’ diyorum. Taramalar sonucu erken teşhis önemli. Devletimiz her aşamada sizin yanınızda. Sunduğu imkanlar, verdiği destek, her anlamda maddi ve manevi yanınızda. Çok daha sağlıklı günlerde birlikte olacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Hanımefendi Ayyıldız ise erken tanıyla kanser teşhisi konulan ve tedavi sonucu sağlığına kavuşanların kendilerine güç verdiğini belirterek, meslektaşları, hastalar ve hasta yakınlarıyla büyük bir aile olduklarını vurguladı.
Kanserle mücadelenin bireysel olmadığına işaret eden Ayyıldız, “Kanserle mücadele edenlerin yanında olmaya gayret edeceğiz. Erken evre meme kanserinin yüzde 100 iyileşme şansı vardır. Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Şehir hastanelerinde kanserin önlenmesi, son aşama tedavisi ve destekten bakımına kadar devletimiz ücretsiz şekilde her türlü hizmeti yerine getiriyor. Sadece başvurmanız yeter. Yanınızdayız, asla yalnız değilsiniz.” diye konuştu.
Tarama sonucu erken tanıyla meme kanseri olduğunu öğrenip, tedavi olan bazı kadınlar da katılımcılara hitap ederek, herkesin taramalarını yaptırmalarını istediler. Bu proje sayesinde erken tanı konulduğunu ve tedavi süreçlerinin çok daha kolay geçtiğini belirten hastalar projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK AYI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin