featured

KADINA ŞİDDETE GEÇİT YOK!

service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Sabancı Üniversitesi ile “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violance – BADV) projesi kapsamında hazırladığı “Hane İçi Şiddetle Mücadele Politikası”nı hayata geçirerek “Şiddete geçit yok” dedi.

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü etkinlikleri kapsamında, diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmesi amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi “Hane İçi Şiddetle Mücadele Politikası”nı kamuoyu ile paylaştı.

Buna göre Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu,  aile içi şiddete karşı iş yerlerinde destek mekanizmaları oluşturup, kadına uygulanan şiddeti daha görünür hale getirmek amacıyla tasarlanan proje ile iş dünyasından sonra belediyeler ile ortak çalışma başlattı. Projeye gönüllü olarak katılan 11 pilot belediyeden biri olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “Hane içi Şiddetle Mücadele Politikası”nı oluşturarak 11.04.2022 tarihli 179 sayılı kararı ile Belediye meclisinden geçirdi.

Sadece şiddet mağduru kişinin belediye çalışanı olduğu, hem şiddet mağduru hem de şiddet uygulayanın belediye çalışanı olduğu ve sadece şiddet uygulayanın belediye çalışanı olduğu hallerde verilecek destekler politika metninde yer aldı. Şiddet uygulayan için önemli yaptırımların, şiddet mağduru için de önemli desteklerin yer aldığı politika ile Büyükşehir Belediyesi şiddetin karşısında kadının yanında yer alacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü’nün yürüttüğü projede şiddet mağduruna sağlık desteği, psikolojik, sosyal ve hukuki destek, iş ve kariyer güvenliği desteği verilecek. Müdürlüğün çözemediği durumlarda kurulan üst komisyon şiddet mağdurunun desteklenmesi ve şiddet uygulayana yaptırım uygulanması için devreye girecek. Belediye üst yönetiminden 5 kadın ve sendika temsilcilerinden 2 kadından oluşan “Hane İçi Şiddetle Mücadele Komisyonu” şiddet mağdurunu gizlilik ön koşuluyla destekleyecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü yetkilileri, Hane İçi Şiddetle Mücadele Politikasının önemine dikkat çekerek, “Kadına yönelik şiddet insan haklarının en yaygın ihlallerinden biri olarak, sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel hayata katılan kadınları etkilemektedir. Dünya’da yaşayan milyarlarca ve Türkiye’de yaşayan milyonlarca kadın fiziksel ve duygusal boyutlarda uygulanan şiddetten etkilenmektedir. Türkiye’de her 10 kadından 4’ü hayatları boyunca şiddetin en az bir formuyla karşı karşıya kalmaktadır. Kadınların tam anlamıyla iş hayatında var olmalarını sağlamak, iş yerleri açısından daha güçlü ekonomiler kurmak, daha istikrarlı toplumlar oluşturmak, insan hakları ve sürdürülebilirlik ile ilgili uluslararası konulan hedeflere ulaşmak ve kadınların, ailelerin ve toplumların yaşam kalitesini artırmak için önemlidir.” dediler.

Ayrıntılı politika metni Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin www.eskisehir.bel.tr adresli web sitesinde de yayınlandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KADINA ŞİDDETE GEÇİT YOK!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin