featured

EV HANIMLIĞINDAN SANATÇILIĞA

service

Sivrihisar’da ev hanımlığından çıkıp Sivrihisar Belediyesi tarafından açılan sanat atölyelerinde eğitim alarak ustalaşan bayanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı oldular.

Sivrihisar Atölyelerinde sürdürülebilirliği ön plana çıkartmak adına yapılan çalışmalarda bayanlara sadece eğitim değil, hem aile bütçelerine katkı sağlamaları açısından imkan sağlanıyor, hem de mesleğin devamlılığını sağlayabilmeleri adına Sanatçı Kartı almaları konusunda da çalışmalar yapılarak Sivrihisar Belediyesi tarafından destekleniyorlar.

5000 ustanın başvuru yaptığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu, bu yıl 606 ustaya “Sanatçı Tanıtma Kartı” verilmesini kararlaştırdı. Tanıtma kartı sahibi sanatçılar, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen sergi, festival ve kültür günleri gibi etkinliklere gönderilerek destekleniyor, böylelikle geleneksel sanatların tanıtılması sağlanıyor. Sivrihisar’ın geleneklerini sergileyen 3 usta öğretici de ev hanımlığından çıkarak Sivrihisar Belediyesi tarafından açılan kurslarda aldıkları eğitimlerle önce ustalığa ardından da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazandılar.

Sivrihisar Belediyesi tarafından açılan Sanat Atölyelerinde eğitim veren Saliha Demiral, Nesrin Genç ve Zeynep Duralı’da Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazanarak Sivrihisar’ın gururu oldular.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü tarafından belediye bünyesinde açılan “Sanatl Atölyeleri” kurslarında bayanlara dokunan ve onları evlerinden çıkartarak yeni meslekler edinmesini sağlamak ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefleyen Başkan Yüzügüllü, açtığı Sanat Atölyelerinde bayanların başarısıyla gururlandı. Kültür Bakanlığı tarafından Sanatçı Tanıtım Kartı almaya hak kazanan Doll Art bebek Ustası Saliha Demiral, Kilim Dokuma Ustası Zeynep Duralı ve Flografi Ustası Nesrin Genç, Sivrihisar Belediyesi Sanat Atölyelerinin gururları oldular. Usta öğreticiler elde ettikleri bu başarıda kendilerine destek veren ve imkan sağlayan Başkan Hamid Yüzügüllü’ye de teşekkür ettiler.

Başkan Hamid Yüzügüllü “Hocalarımızı tebrik ediyorum. Bizler demek ki burada iyi işler yapıyoruz ki meyvelerini topluyoruz. Hocalarımız Kültür Bakanlığı tarafından Sanatçı Tanıtım Kartı almaya hak kazandılar. Amacımız Sivrihisar’dan daha çok bu belgeyi alan bayanlarımızı ustalarımızı çıkartmak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EV HANIMLIĞINDAN SANATÇILIĞA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin