featured

ESMEK VE ESO’DAN KADIN İSTİHDAMI İÇİN İŞ BİRLİĞİ

service

Kırsalda yaşayan kadınların istihdama kazandırılabilmesi ve ekonomik olarak gelir etmelerini sağlamak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları ve Eskişehir Sanayi Odası tarafından pilot ilçe olarak Alpu’da başlatılan eğitimler devam ediyor.

Alpu Belediyesinin desteğiyle ilçe mahallelerinde yaşayan kadınlarla görüşülerek yapılan tespit çalışmaları sonrası kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak için parça başı işler yapabileceğinin anlaşılması üzerine ESMEK yetkilileri, ESO ile toplantılar düzenledi. Toplantılar sonrası yönlendirilen firmaların parça başı olarak üretilebilecek ürünleri belirlenerek, Alpulu kadınlar için eğitimler hızla başladı. Eğitimlerinin ilk beş gününü fabrikada geçiren Alpulu kadınların, ESMEK kurs merkezindeki eğitimleri de devam ediyor. Parça başı üretim eğitimi alan 16 kadın eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte, evlerinin bir kısmını üretim atölyesi haline getirerek iş başı yapacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in “Her ev bir atölye olacak” sözüyle 2001 yılından bu yana kadın istihdamı için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ESMEK yetkilileri başlatılan proje hakkında “ESMEK‘de yürütülen bu pilot çalışma ile kadınların farklı sektörlerde istihdam edilebilirliğine yardımcı olacak ve kadın girişimciliğini destekleyeceğiz. Aynı zamanda kadınların örgütlenerek kooperatif kurması ve diğer ilçelerdeki kadınlar arasında ağ kurulması öncelikli hedeflerimiz arasında. Eğitimlere katılarak üretimde söz almaya karar veren tüm kadınlara, bizlerle iş birliği yapan ESO temsilcilerine ve eğitimlerimiz için bizlere belediye sosyal tesislerinin kapılarını açan Alpu Belediye Başkanımız Gürbüz Güller’e teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESMEK VE ESO’DAN KADIN İSTİHDAMI İÇİN İŞ BİRLİĞİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin