featured

ESKİŞEHİRSPOR ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA İÇİN SÖZ VERDİ

service

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir Kadın Dayanışması bileşenleri (Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Odunpazarı Kent Konseyi, Tepebaşı Sağlıklı Kentler Konseyi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) tarafından Söz Ver kampanyası için hazırlanan #şiddetsizbirdünyaiçinsözver tişörtleri Eskişehirsporlu futbolculara hediye edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve TMMOB ile bir araya gelen futbolcular yaptıkları antrenmana tişörtleri ile katılım sağladılar.

Gerçekleştirilen Şiddetsiz Bir Dünya İçin Söz Ver Kampanyasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Eskişehirspor Kulübü Başkan Yardımcısı Özgür Marankoz “Özellikle son yıllarda artan kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek için, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Kadın Dayanışması bileşenleri tarafından gerçekleştirilen bu duyarlı kampanyaya destek olmak için kulüp olarak bir araya geldik. Umuyorum devletimiz de önlem amaçlı yapacağı yasa değişiklikleri ile bu durumların önüne geçebilir” dedi.

Eskişehirspor takım kaptanı Sezgin Coşkun, ise konu ile ilgili “Bu konuyu konuşmak bile çok acı verici. Kadına şiddete son vermek, bir sloganla başladı. Her gün kadınlar şiddete maruz kalıyor. Şiddeti sadece fiziksel olarak değerlendirmememiz lazım. Psikolojik şiddet de bir şiddet çeşidi. Kadına şiddeti durdurmak için devletin bir şeyler yapması lazım. Bir çocuk sahibi olarak, sevgi ve saygı göstermeyi bilen çocuklar yetiştirmek bu sorunu kökten çözmek için çok önemli. Umarım bundan sonraki nesillerde bunu başarabiliriz” açıklamalarında bulundu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİRSPOR ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA İÇİN SÖZ VERDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin