featured

ESKİŞEHİRLİ KADINLAR DÜNYAYA AÇILACAK

service

Eskişehir Sanayi Odası’nın düzenlediği “Üreten, Büyüten ve Yaşatan Kadın Buluşması ve Fuarında”’ araya gelen kadınlar üreticiler ve kadın kooperatifleri üretimlerini sergilediler.
Eskişehir Sanayi Odası tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) kapsamında düzenlenen etkinlikte şirketlerin yılbaşı hediye ve promosyonlarını yerel üreticilerden alması, Eskişehirli kadın üreticilerin ürünlerinin dünya çapında tanınırlığının sağlanması hedefiyle gerçekleştirildi.
Eskişehir merkez ve ilçedeki kadın kooperatiflerinin ve atölyelerinin katıldığı fuarda yüzlerce ürün gelen misafirlere tanıtıldı. ESO tarafından hazırlanan dijital platform sayesinde kadınların üretmiş oldukları ürünler yurt dışı piyasasına açılarak kadın kooperatiflerin geliştirilmesi de planlanıyor. Yapılan çalışmadan memnun olan yüzlerce kadın, yaptıkları çalışma için sanayi odasına teşekkür etti.
Kadın üreticilere destek sağlayan ESO’ya teşekkür ederim”
Fuar alanını gezen AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, stantta bulunan kadınlardan ürünler hakkında bilgiler aldı. Dünyada tüm kalkınmanın yerelde başlayıp, genele doğru gittiğini ifade eden Karacan, “Bu yerelden başlayan kalkınmaya destek olan Sanayi Odasına özellikle teşekkür ederim. Kadınlarımıza da göstermiş oldukları ilgi ve alaka için teşekkür ederim. İnsanlara motivasyon gerekiyor. Eskişehir Sanayi Odası’na bu yüzden ilçeler ve merkezinde bulunan kadın kooperatiflerine göstermiş oldukları destek için teşekkür ederim. Kadınlarımızın da bu şekilde gayret etmesi ve ürettikleri malları tüm Türkiye ve dünyaya satacak olması için çok önemli bir rol oynuyor” dedi.
“Eskişehir’imizin adını kadın üreticilerimizle duyuracağız”
Yapılan fuar hakkında bilgi veren Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, kadınların üretmiş oldukları bütün ürünleri sergilemek istediklerini söyledi. Fuarın düzenlenmesinin en önemli amaçlarından bahseden Kesikbaş, şunları söyledi:
“Şirketlerimizin hem yılsonunda hem de zaman zaman yurt içi ve yurt dışı müşteri ziyaretlerinde hediye olarak verdiği promosyonları, hediyeleri gelsinler kadın kooperatiflerinden alsınlar. Kadın kooperatiflerimiz de güçlensin. Aslında bir taşla 3-4 kuş vuruyoruz. Bugün ayrıca Eskişehir Sanayi Odası olarak hazırlamış olduğumuz dijital platform var. Kadın kooperatiflerinin ürünlerinin ambalajından tutun da nihai kullanıcıya ulaşana kadar bütün süreci yöneteceğimiz bir web sitesi, aynı zamanda ticaret de gerçekleştireceğimiz bir web sitesi. Uzun zamandır bu çalışmayı yapıyorduk. Bu dönem içerisinde de Eskişehir’deki devlet kuruluşlarımız, belediyelerimiz, yerel yönetimler de dâhil olmak üzere tam bir iş birliği içerisinde kadın kooperatiflerimizin vermiş olduğu emek ve bu emeğin sonucunda çıkan ürünleri dünyaya ve ülkemizdeki bütün kuruluşlara, kurumlara satmak arzusundayız. Bu tip çalışmaları daha sürdürülebilir ortamlarda devam ettiriyor olacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİRLİ KADINLAR DÜNYAYA AÇILACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin