featured

ESKİŞEHİR’DE BÜYÜKŞEHİR VE BARO İŞ BİRLİĞİYLE KADINLAR GÜÇLENDİRİLİYOR

service

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) iş birliği ile kadınlara şiddette önleyici tedbirler ve nafaka ile ilgili yeni kanun düzenlemeleri hakkında seminer düzenlendi.

5 farklı merkezde toplam 125 kadının katılımıyla gerçekleştirilen “Kadına Şiddette Önleyici Tedbirler ve Nafaka ile ilgili Yeni Kanun Düzenlemeleri” adlı seminerde, katılımcılara şiddet türleri, şiddete maruz kalındığında ilgili kurumlara nasıl başvuru yapılacağı, boşanma aşamasında ise kadınların haklarını korumalarının yöntemleri açıklandı. Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatlarının verdiği seminerde Türk Medeni Kanununun ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun önemine dikkat çekildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “ESMEK merkezlerimizde her yıl binlerce kadın eğitim alıyor ve ekonomik olarak özgürlüklerini sağlamak için birçok farklı branşta el sanatı ve işçilik öğrenerek üretim yapıyorlar. Kadınların şiddete maruz kalmaması en büyük temennimiz. Ancak, kadın hakları ihlallerinin herhangi bir türü yaşanırsa kadınların nereye, nasıl başvuracağının yollarını öğrenmesi bizler için çok değerliydi. Kurslarımızdan eğitim alan kadınlara bu semineri veren Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatlarına çok teşekkür ediyoruz” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR’DE BÜYÜKŞEHİR VE BARO İŞ BİRLİĞİYLE KADINLAR GÜÇLENDİRİLİYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin