featured

8 YILDIR BİTMEYEN ADALET SAVAŞI

service

Bundan 8 yıl önce Eskişehir’de küçük yaştaki A.S.,isimli kıza cinsel istismarda bulundukları iddiası ile yargılanan 2 sanık adalet huzuruna yeniden çıkartıldı.Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

KADINLAR YALNIZ BIRAKMADI

Duruşmayı baştan sona takip eden Eskişehir’li kadınlar 8 yıldır  davanın karara bağlanmamasına tepki gösterdi.Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan PLatform sözcüsü Özge Özdemirel,dosyadaki eksikliklerin bir türlü giderilemediğini söyledi.Özdemirel “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri olarak çocuk yaşta istismara uğrayan A. S.,’nın davası için  Eskişehir Adliyesindeyiz.Yargıtay’dan dosyadaki eksikler nedeniyle dönen bu dava, cinsel istismarın üzerinden tam 8 yıl geçmesine rağmen halen sonuçlanmadı. Bugünkü duruşmada da savcı sanıkların beraatini istedi. Savunma için süre istendi, mütalayı kabul etmiyoruz. Adaletin gecikmesi artık son bulmalı. Biliyoruz ki faillere cesaret veren, çocuk istismarları, cinsel saldırı ve kadın cinayetlerinde etkin hukuki süreçlerin işletilmemesidir. Kadınları şiddetten korumayan yetkililer failleri cesaretlendirse de bizler özgürlük mücadelemizden, haklarımızdan, kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Son günlerde yaşanan ekonomik krizin, yoksulluğun pençesi hepimizin sırtında. Erkek şiddeti hayatımızın her alanına nüfuz ediyor. Ülkede milyonlarca işsiz, milyonlarca güvencesiz ve şiddete uğrayan milyonlarcamız var. Bu sene de dünya kadınlar gününü, işte bu gidişatı değiştirmek için meydanlarda karşılayacağız”dedi.

ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Özdemirel “Eskişehir Kadın Meclisi olarak bu yıl 6 Mart Pazar günü saat 15.30’da Dublin önünde buluşacağız. Tüm kadınları ve LGBTİQ+’ları eylemimize beklediğimizi buradan da ifade ediyoruz. Umudumuz tüm bunlara rağmen eşit ve özgür yaşamak için kararlarından vazgeçmeyen, meydanları dolduran kadınlarda.Bu davada da adalet yerini bulana dek mücadelemizi sürdürecek. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
8 YILDIR BİTMEYEN ADALET SAVAŞI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin