featured

TÜRKİYE VE KORE ARASINDAKİ BAĞLAR GÜÇLENDİRİLİYOR

service
Anadolu Üniversitesi ve Kore Gıda Tanıtım Enstitüsü (KFPI) işbirliği ile ikincisi düzenlenen  “Kore Mutfağı Uzmanlık Eğitimi Projesi“ kapsamında “Kimbap” yapım atölye çalışması, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfağında gerçekleştirildi. Mutfak atölyesine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. İbrahim Kaya, Prof. Dr. Fatih Temizel, Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Selami Sezgin ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir katılım sağlayarak geleneksel Kore yemeklerinden biri olan Kimbap hazırladılar.

Türkiye ve Kore arasındaki bağlar güçlendiriliyor

Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak sanatları öğrencileri, koordinatörlüğünü Ar. Gör. Dr. Sema Ekincek’in yaptığı “Kore Mutfağı Uzmanlık Eğitim Projesi” kapsamında Dr. F. Filiz Çiçek eğitmenliğinde Kore mutfağına ait yemekleri uygulamalı bir şekilde yapmayı öğreniyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfağında gerçekleştirilen Kore Mutfağı dersi ve çeşitli atölyelerle öğrenciler, Kore mutfağına ait yemekleri öğrenme imkânı buluyor. Kültürler arası kaynaşma amacıyla hayata geçirilen proje ile iki ülke arasındaki bağlar güçlendiriliyor.

Projenin açılış etkinliği olan Kimbap atölyesinin ardından aynı gün içerisinde farklı bir Kore yemeği olan “Japchae” atölyesi de Anadolu Üniversitesi akademik personelleri ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜRKİYE VE KORE ARASINDAKİ BAĞLAR GÜÇLENDİRİLİYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin