featured

KIRSALDA VATANDAŞLAR YABAN HAYATI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

service

Eskişehir Hayvanat Bahçesi yaban hayatı koruma çalışmaları kapsamında ilçelerdeki Yerli Tohum Takas Günlerine katılarak tohum almaya gelen vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi personeli, yaban hayatı koruma çalışmaları kapsamında Eskişehir’in 12 kırsal ilçesindeki vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara doğada gördükleri veya karşılaştıkları yaban hayvanlarının annesinden ve yaşadığı yerden neden ayrılmaması ve koparılmaması gerektiğini anlatan ekipler, doğasından koparılan yavru yaban hayvanlarının insanlara alışmasıyla birlikte yeniden doğal yaşamlarına adapte olmaları ve hayatta kalmalarının zorlaştığını belirttiler. Hayvanat Bahçesi personeli, bu sebeple vatandaşların yaban hayvanı gördüklerinde ona müdahale etmeyip, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi‘nin 2021 yılı itibariyle Küçük Akbaba Takip Projesine başladığını belirten yetkililer, “Şehrimiz küçük akbabaların üreme alanlarından biri ve göç rotalarının, popülasyonlarının ve beslenme alanlarının belirlenmesiyle insanların bu canlılar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenip bu doğrultuda yapılacak çalışmalarımızı belirleyeceğiz. Yaban hayatını korumak ve yaşatmak için çalışmalarımız devam edecek” dediler.

Verilen bu bilgilendirmelerin çok değerli olduğunu ifade eden vatandaşlar ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yaban hayatı konusundaki hassasiyeti sebebiyle teşekkür ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KIRSALDA VATANDAŞLAR YABAN HAYATI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin