featured

KARTEPER: ESKİŞEHİR UZLAŞTIRMADA BAŞARILI BİR İL

service

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği (ES-UZ-DER) Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda Eskişehir Uzlaştırma Savcısı İsmail Karteper’in konuşmacı olarak katıldığı program düzenledi.

Program sunuculuğunu Hüseyin Turhan’ın yaptığı toplantıya Eskişehir İl Defterdarı aynı zamanda uzlaştırmacı olan Rahim Taş, Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı ve yeni uzlaştırmacı olan Süleyman Bakal başta olmak üzere dernek yöneticileri, adli sicile kayıtlı uzlaştırmacılar katıldı.

Program süresince özellikle göreve yeni başlayan uzlaştırmacılar  uygulamada ve sahada karşılaşmış oldukları sorunları direk uzlaştırma savcısına sorma imkânı buldular.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Muharrem Akaydın özetle şunları söyledi: “Sayın savcımızın, bizlere kıymetli zamanlarını ayırarak, burada uzlaştırma müessesesi ile ilgili görüş ve düşüncelerinin yanında normlar hiyerarşisine uygun olarak yapacakları açıklamalar bizler için sahada uygulama açısından gerçekten çok çok önem arz ediyor. Değerli uzlaştırmacı arkadaşlarım bizler Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğini, uzlaştırmacıların ilk sicile kayıtlı olarak göreve başlamasına müteakip yaklaşık 3 yıl önce kurduk. O günden bugüne geçen süre zarfında birçok toplantılar ile bir araya geldiğimiz gerekse bugün 2. sini gerçekleştirmekte olduğumuz sayın savcımızın karşılıklı bilgi alışverişi ve takıldığımız noktalarda bire bir çözüm bulduğumuz buluşmalardır. Bunu önemsiyoruz. Zaman zaman kahvaltı programlarıyla bir araya gelip yine görüş alışverişlerimiz oldu.“dedi.

Başkan Akaydın konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sosyal medyadan şu ana kadar doğru bilgiye ulaşma babında faaliyetlerimiz devam etmektedir. STK’nın önemine binaen Alternatif Çözümler Daire Başkanlığımızda derneğimize ayrıca teveccüh göstererek, AB. Konseyi, alternatif uyuşmazlık çözüm yolları toplantılarına davet etmişler ve bizler bu toplantılarda gerek mevzuatta, gerekse sahada karşılaşılan sorunlarımızı tartışma ve çözüm önerileri sunma imkanı bulduk, ve halen AB. Konseyi çalışma gruplarında bulunmaktayız. Eskişehir uzlaştırma konusunda ödüllü bir şehirdir. Gerek cumhuriyet savcılarımız gerekse uzlaştırmacı arkadaşlarımız başarılı çalışmalarıyla ödül almışlardır.” dedi.

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğine böyle bir program düzenlediği için teşekkür eden Uzlaştırma Savcısı İsmail Karteper, uzlaştırma kurumu hakkında genel bir bilgi sunumu yaparak uzlaştırmacıların nelere dikkat etmesi gerektiği konularına değindi. Son zamanlarda Yargıtay tarafından uzlaştırma ile ilgili verilen kararlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Savcı Karteper, uzlaştırmacıların sorduğu sorulara ayrıntılı cevaplar vererek, uygulamada görülen, kendisine iletilen ve  sıkça karşılaşılan sorunların ve çözüm yollarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Uzlaşma Savcısı İsmail Karteper, gelen onlarca soruya iki saatlik bölümde ayrıntılı cevaplar verdi. Teklif formu, uzlaştırma raporu, taraflarla yapılan müzakere, edim, suça sürüklenen çocuk, vasi tayini vb. daha pek çok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu. Bu tür programların faydalı ve verimli olduğunun altını çizen Karteper, soruların karşılığı olarak uygulamada bundan sonra uzlaştırmacıların daha sorunsuz bir işlem yapacaklarını, mevzuata uygun raporlar tanzim edeceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Toplantı sonrasında özellikle göreve yeni başlayan uzlaştırmacılar Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğine teşekkür ederek uygulama alanında takıldıkları sorulara savcı beyden cevap almanın hazzı ile bir araya geldikleri için memnuniyetlerini dile getirdiler.

Programda Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan’ın hazırladığı Dernek Faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon  gösterimi de yapıldı.

Günün anısına ve uzlaştırma müessesesine katkılarından dolayı Eskişehir Uzlaştırma Savcısı  İsmail Karteper’e sağlık sorunları nedeniyle katılamayan Uzlaştırma Savcısı Ali Haydar Kara ile Uzlaştırma Şube Müdiresi Fatma Danişment’e  dernek tarafından plaket takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KARTEPER: ESKİŞEHİR UZLAŞTIRMADA BAŞARILI BİR İL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin