featured
????????????????????????????????????

PERAKENDE SEKTÖRÜ ŞİKÂYET ŞAMPİYONU

service

Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan başvuruları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Başkanı ve  İl Tüketici Hakem Heyeti Üyesi Süleyman Bakal” perakende sektöründen gelen şikâyetler giderek artıyor “dedi.

 

Genel Başkan Süleyman Bakal, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Küresel salgın, her yaştan yaygınlaşan teknoloji kullanımı ve değişen alışveriş alışkanlıkları Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan şikâyet grafiğinde sıralamayı alt üst etti.

Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan başvurularda yıllardır şampiyonluk unvanını koruyan Finansal Hizmetler Sektörü 2021 yılında birinciliğini kaybetti.

2021 yılında Eskişehir Tüketici Hakem Heyetlerinde alınan 10.563 kararın 4289’u Perakende Ticaret Sektöründen oldu.4289 karar ile Perakende Ticaret Sektörü birincilik sütununa yazıldı. İkinci en fazla şikâyet 3321 başvuru ile Finansal Hizmetler Sektöründen, üçüncü sıra da; Abonelik Hizmetleri Sektörü 1394 karar ile yer aldı.

Tüketici Hakem Heyetlerinde verilen 10.563 kararın; 4873 Lehte,5.211 Aleyhte ve 479’u Görevsizlik ile sonuçlandı. Tüketici Hakem Heyetleri 2021 Yılında toplam 10.741.355.59 TL tutarında uyuşmazlık hakkında karar verdi.

Avrupa ülkelerinde yok

Birçok gelişmiş ülkede bulunmayan Tüketici Hakem Heyeti uygulaması; Ülkemizde tüketicilerin kolay, basit ve masrafsız başvuru yapabileceği uyuşmazlık çözüm merkezi haline gelmiştir.

Tüketici Hakem Heyetleri kolay hak arama yolu…

Ülke genelinde, 2022 yılında;

”a)10.280 (onbinikiyüzseksen) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyetleri,

  1. b) Büyükşehir statüsünde olan illerde 10.280 (onbinikiyüzseksen) Türk Lirası ile 15.430 (onbeşbindörtyüzotuz) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri,
  2. c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 15.430 (onbeşbindörtyüzotuz) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri,
  3. d) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 10.280 (onbinikiyüzseksen) Türk Lirası ile 15.430 (onbeşbindörtyüzotuz) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri, görevlidir.”

Hak arandıkça haksızlıklar azalır, kalite artar.

Tüketicileri haklarını aramaya ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaya davet ediyoruz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PERAKENDE SEKTÖRÜ ŞİKÂYET ŞAMPİYONU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin